Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789603439837
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
(. . .) Ο ρόλος του/της εκπαιδευτικού και η δυνατότητα να επιτελέσει το έργο του/της αναπροσαρμόζοντας διαρκώς κάτω από τις επιδράσεις του ευρύτερου κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος και των πολιτισμικών αλλαγών που συντελούνται. Στα πλαίσια αυτά αναδεικνύεται η ανάγκη διαρκούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και ενεργητικής συμμετοχής τους στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Στην προοπτική αξιοποίησης νέων μορφών ηλεκτρονικής μάθησης για την επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, προκύπτει ως ανάγκη η αξιολόγηση της συνολικής αποδοτικότητας των νέων αυτών μορφών εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο τομέα, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων ή δεικτών ποιότητας. Σε μια τέτοια αξιολόγηση, κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι απόψεις των ίδιων των εμπλεκομένων που με βάση τις προτεραιότητες και τους ιδιαίτερους στόχους που έχουν, αναδεικνύουν αντίστοιχα κριτήρια αξιολόγησης και ιεραρχήσεις, δίνοντας μια σαφή κατεύθυνση για τη χάραξη κατάλληλων πολιτικών στον τομέα αυτό. (. . .).
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Ελένη Ταρατόρη είναι ομότιμη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η επιστημονική και ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα Παιδαγωγικής του Σχολείου, της διδακτικής μεθοδολογίας και της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.
Είναι καθηγητής της Σχολικής Παιδαγωγικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η επιστημονική και ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται κυρίως σε ζητήματα της Παιδαγωγικής του Σχολείου, με κεντρικούς άξονες αναφοράς τη σχολική διδασκαλία, και σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εκπαιδευτική πολιτική.
Η Χρύση Βιτσιλάκη είναι αν. καθηγήτρια στο τμήμα επιστημών της προσχολικής αγωγής και του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθύντρια μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών "Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας" του ίδιου Πανεπιστημίου, καθώς και επιστημονική υπεύθυνη του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών φύλου. Έχει διατελέσει κοσμήτορας της σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και σήμερα είναι αντιπρύτανης οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της κοινωνικοποίησης, με έμφαση στην διαμόρφωση του ρόλου του φύλου στις νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σχετικές με την κοινωνικοποίηση παιδιών και εφήβων, το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, τις σπουδές φύλου και τις διάφορες διαστάσεις της παιδαγωγικής πράξης σήμερα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα