Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604494293
Κατηγορίες:
Παιδικά | Εφηβικά , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Μυθολογία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Αίσωπος, ο θρυλικός παραμυθάς του αρχαίου ελληνικού κόσμου, έζησε πριν από 2500 χρόνια περίπου. Ωστόσο οι σοφές και πνευματώδεις ιστορίες του - καθεμιά από αυτές με το δικό της ξεχωριστό ηθικό δίδαγμα - παρέμειναν δημοφιλείς μέχρι τις μέρες μας. Η διαλεχτή συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας περιέχει μερικούς από τους γνωστότερους μύθους του Αισώπου, που συνοδεύονται από μεγάλες έγχρωμες εικόνες φιλοτεχνημένες από μια διεθνή ομάδα εξαίρετων καλλιτεχνών. Τα επιμύθια που υπάρχουν στο τέλος κάθε μύθου δίνουν τροφή για συζήτηση και προβληματισμό. Οι ιστορίες που θα βρείτε εδώ χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες με βάση το ζώο που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο: τον αετό, το λιοντάρι, την αλεπού και το λύκο. Ένα διασκεδαστικό και χρήσιμο βιβλίο που θα το χαρούν και θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι, τόσο για τη διαχρονική αξία των κειμένων του όσο και για την υπέροχη εικονογράφησή του.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Ovani Germano γεννήθηκε το 1970 στο Πέζαρο της Ιταλίας. Σήμερα ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Με έδρα το Εδιμβούργο εικονογραφεί βιβλία για παιδιά και νέους σε συνεργασία με πολλούς εκδοτικούς οίκους. Από το 1995 έχει εκθέσει αρκετές φορές τη δουλειά του σε ποικίλες αίθουσες τέχνης στην Ιταλία και στη Βρετανία.
Η Simona Bucan γεννήθηκε το 1967 στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και σήμερα ζει στο Βουκουρέστι. Ήταν η εικονογράφος που επιλέχθηκε για την Έκθεση Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου της Μπολόνια το 2003.
Έχει σπουδάσει ζωγραφική, εικονογράφηση και γραφιστική στο Βουκουρέστι και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Lincolnshire College of Art adn Design στο Λίνκολν του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έχει κερδίσει βραβεία εικονογράφησης, χαρακτικής και σχεδίου στη Ρουμανία και στην Τουρκία και έχει προταθεί ως υποψήφια για βράβευση στην Μπολόνια και στην Έκθεση Βιβλίου του Παρισιού το 1992. Έχει εκθέσει τα έργα της σε ποικίλους χώρους τέχνης.
H Daniela Pellegrini γεννήθηκε το 1975 στο Πέζαρο της Ιταλίας, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Επί σειρά ετών παρακολουθούσε τακτικά μαθήματα και εργαστήρια με αντικείμενο τη ζωγραφική, την εικονογράφηση και άλλες μορφές εικαστικών τεχνών, όπου δίδαξαν διακεκριμένοι καλλιτέχνες όπως ο Giulano Ferri και Jozef Wilkon.
Προσφέροντας κοινωνική εργασία σε ένα κέντρο για άτομα με νοητική υστέρηση έχει τη δυνατότητα να πειραματίζεται με την τέχνη ως μέσο προσωπικής έκφρασης. Στο κέντρο αυτό συντονίζει επίσης εργαστήρια και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Σήμερα είναι μέλος μιας ομάδας καλλιτεχνών στο Πέζαρο, οι οποίοι εκθέτουν τα έργα τους σε διάφορους χώρους της πόλης.
Η Manuela Cenci γεννήθηκε το 1964 στο Ρίμινι της Ιταλίας. Το 1983 αποφοίτησε απο το Ινστιτούτο Τέχνης του Ουρμπίνο, όπου ειδικεύτηκε στη γραφιστική. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορα γραφεία μάρκετινγκ, αλλά από το 2000 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το αληθινό της πάθος: την εικονογράφησ βιβλίων για παιδιά. Από τότε συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους, για τους οποίους εικονογραφεί βιβλία.
Η Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά και αγγλική φιλολογία. Έχει βραβευτεί από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (1985), τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά (1987, 1989, 1990, 1992), το Δήμο Αθηναίων (1989) και το Κέντρο Τέχνης του Παιδιού (1992). Το 2000, το έργο της "Το δάσος που το ΄σκασε" κέρδισε το βραβείο οικολογικού παραμυθιού, που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας και το WWF, ενώ το 2002 κέδρισε το Γ Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για παιδιά με το έργο της "Το αστέρι που δεν ήθελε να πέσει". Έργα της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά και λαογραφικά έντυπα. Αρθρογραφούσε για χρόνια σε οικολογικό περιοδικό και έχει γράψει κείμενα και έργα για κουκλοθέατρο για σειρά παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών. Το έργο της "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος" έχει παιχτεί από σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Δίδαξε για δύο δεκαετίες ξένες γλώσσες και μετάφραση και ασχολείται με επιστημονικές και λογοτεχνικές μεταφράσεις. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έργα της: "Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος", Ηράκλειτος, 1992 "Παραμύθι...μύθι... Μύθοι", Αστήρ, 1992 "Πόλη μαγική", Πατάκης, 1993 "Τα παραμύθια του Παρδαλομύτη", Πατάκης, 1993 "Τα γλυκοπαραμύθια", Αστήρ, 1995 "Το δέκατο έκτο καλοκαίρι", Πατάκης, 1995 "Δε θέλω να μου λένε τι να κάνω", "Ελληνικά Γράμματα, 2000 "Το δάσος που το ΄σκασε", Μίνωας, 2002 "Αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι", Μίνωας, 2002 "Πετάει πετάει η μάγισσα", Μικρή Μίλητος, 2003
Αίσωπος (625-560 π.Χ). Γεννήθηκε στο Αμόριο της Φρυγίας, και πέθανε στους Δελφούς, όπου είχε σταλεί από το Βασιλιά Κροίσο, γα να λάβει χρησμό του Δελφικού μαντείου, αλλά κατηγορήθηκε εκεί για ιεροσυλία και καταδικάσθηκε σε θάνατο από ιεροδικαστές. Γκρεμίσθηκε δε από την κορυφή του Παρνασσού. Ο Αίσωπος είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Τη βιογραφία του τη συνέγραψε τον 14ο μ.Χ. αιώνα ο μοναχός Μάξιμος Πλανούδης και περιέχονται σε αυτή ένα σωρό ανέκδοτα γα τη ζωή και την εν γένει δράση του. Θεωρείται επίσης σαν ο κορυφαίος της λεγόμενης "διδακτικής μυθολογίας". Οι μύθοι του έχουν συγκεντρωθεί σε "Συλλογή Αισώπειων μύθων" και πρωταγωνιστές σε αυτούς είναι, κατά το πλείστον, ορισμένα ζώα, όπως η αλεπού, το λιοντάρι, το ελάφι κ.ά. Είναι δε αυτοί μικρά οικιακά αφηγήματα, διατυπωμένα με μεγάλη συντομία. Ο χαρακτήρας τους είναι ηθικοδιδακτικός, συμβολικός και αλληγορικός. Ο Αίσωπος ήταν ταπεινής καταγωγής και τέρας ασχήμιας αλλά, παράλληλα ήταν ευφυέστατος. Παρά το ότι, όσο ζούσε, ήταν δούλος, οι Αθηναίοι του έστησαν αργότερα ανδριάντα, για να δείξουν έτσι ότι κάθε άνθρωπος αξίας, πρέπει, ανεξάρτητα από την καταγωγή του να τιμάται.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα