Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606757211
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στο λεύκωμα παρουσιάζεται η μουσική πορεία των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου ανά τους αιώνες, σαν γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Με θαυμαστό τρόπο κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη μουσική τους γλώσσα, αντιμετωπίζοντας με φαντασία και έμπνευση το καινούριο, αλλά και διαφυλάσσοντας με σεβασμό το πατροπαράδοτο. Στους τέσσερις ψηφιακούς δίσκους (CDs) που συνοδεύουν την έκδοση καταγράφονται τραγούδια αργά και γοργά με ποικίλη θεματολογία (κύκλος της ζωής, κύκλος του χρόνου και άλλα), τραγούδια εγχώρια αλλά και επείσακτα που έγιναν κτήμα των νησιωτών. Το λεύκωμα πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Γεννήθηκε το 1967 στην Αγιάσο, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πήρε τον τίτλο του διδάκτορα Νεοελληνικής Φιλολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα Διδακτορικής Διατριβής "Το αφηγηματικό έργο του Αργύρη Εφταλιώτη". Από το 1992 υπηρετεί ως φιλόλογος σε διάφορα σχολεία της Λέσβου. Την περίοδο 2006-2009 διετέλεσε Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων και Καλλιτεχνικών Αγώνων της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου. Μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου από το 1992, επιμελήθηκε 5 εκδόσεις του Συνδέσμου, το Σεμινάριο 37 της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων καθώς και άλλους 9 τόμους Λεσβιακού ενδιαφέροντος. Από το 1995 επιμελείται τις σελίδες βιβλίου της εφημερίδας "Αιολικά Νέα" (μέχρι το 2001) και του "Εμπρός" (από το 2002 μέχρι σήμερα). Με ανακοινώσεις του έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Κείμενα και μελέτες του, φιλολογικού ενδιαφέροντος, δημοσιεύονται σε συλλογικούς τόμους και σε διάφορα περιοδικά. Βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Αυγή" και στα περιοδικά "Αντί", "Θαλλώ", "Περίπλους", "Δρομολόγιο", "Θέματα Λογοτεχνίας", "Νέα Παιδεία", "Εκπαιδευτικά", "Φιλολογική" και σε πολλές συντοπίτικες εκδόσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Βασιλική Τυροβολά είναι λέκτορας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει το γνωστικό αντικείμενο του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Έχει βασικό πτυχίο στην επιστήμη της φυσικής αγωγής, μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα μουσικολογίας-θεατρολογίας του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι διδάκτορας χορολογίας του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, του International Council for Traditional Music και του Modern Greek Studies Association. Έχει γράψει ποικίλα άρθρα με θέμα τον ελληνικό χορό καθώς και μια μονογραφία με τίτλο Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χορευτικοί Ρυθμοί.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα