Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604711468
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μάχιμοι αρχαιολόγοι και μουσειολόγοι καταθέτουν την πολύτιμη εμπειρία τους από την αμφίδρομη σχέση επιστημόνων και κοινού, όπως αποκτήθηκε μέσα από πρωτότυπες ιδεολογικές προσεγγίσεις και καινοτόμες εφαρμογές επικοινωνίας και διάχυσης της γνώσης σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους κυρίως στην Ήπειρο.
Στο επίκεντρο του θεωρητικού προβληματισμού τίθεται το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα η αρχαιολογία των πολιτισμών, αρχαίων, προβιομηχανικών, αλλά και σύγχρονων, ώστε να αναχθεί σε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας, όπως ακριβώς τα τοπία στα οποία ζούμε.
Ο Κώστας Σουέρεφ (Κέρκυρα, 1952) σπούδασε αρχαιολογία και ιστορία στην Ελλάδα και την Ιταλία. Είναι διδάκτορας Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και εργάζεται ως αρχαιολόγος στη Θεσσαλονίκη. Δημοσιεύει μονογραφίες και δοκίμια σχετικά με την ειδικότητά του. Επίσης έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές. Έχει μεταφράσει τα "Πολιτιστικά κοιτάσματα" του Ουμπέρτο Έκο (Παρατηρητής, 1992) και την ποιητική συλλογή "Todo el amor" του Πάμπλο Νερούντα (Έψιλον, 1993). Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Πόρφυρας" από την ίδρυσή του (1980) με κείμενα, μελέτες και εισηγήσεις που αφορούν στη θεωρία του κινηματογράφου.