Μία συνάντηση με τον Ξεπεσμένο δερβίση του Αλ. Παπαδιαμάντη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μία συνάντηση με τον Ξεπεσμένο δερβίση του Αλ. Παπαδιαμάντη

Γιώργος Χ. Κυθραιώτης

11.00€ -27% 8.03€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789605279646

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Αυτοβιογραφίες

  • Έτος κυκλοφορίας

    2017

  • Εκδότης

    Αρμός

Συναντώντας τον μυστηριώδη Ξεπεσμένο δερβίση μέσα από το ομώνυμο διήγημα, ο Γ. Κυθραιώτης παρακολουθεί τον Παπαδιαμάντη καθώς ο τελευταίος χτίζει μιαν αφηγηματική ποιητική με καινοφανείς για την εποχή του τεχνικές, για να στηρίξει καλλιτεχνικά τη δική του θέαση του κόσμου.
Όπως μεθοδικά καταδεικνύει ο Κυθραιώτης, εξετάζοντας θέματα που αφορούν τον αφηγηματικό χρόνο, την πλοκή, τις συντακτικές δομές, τον αφηγητή και τα πρόσωπα του διηγήματος, ο Ξεπεσμένος δερβίσης αναιρεί τη μια μετά την άλλη τις συμβάσεις του αφηγηματικού ρεαλισμού, εισάγοντάς μας σε μια ποιητική που καθιστά το έργο ανοικτό και ανολοκλήρωτο, ενσαρκούμενο κάθε φορά στην εμπειρία που πυροδοτεί στον αναγνώστη.

Γιώργος Χ. Κυθραιώτης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Χρ. Κυθραιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1958. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα και Κοινωνιολογία στη Γαλλία. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή "Πνευμονοκονίαση" (1984), τη συλλογή πεζών "Περίπατος στα τείχη" (2005) και δημοσίευσε πεζά, ποιήματα, άρθρα και μεταφράσεις σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις. Ασχολήθηκε με τη μετάφραση δοκιμίων από τα γαλλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
120
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.234 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση