Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης, θα διαβάσει, ή μάλλον θα αφουγκραστεί, τη γλώσσα του λαού μας. Θα «ακούσει», κατ` αρχάς, τις φωνές των κατοίκων του Χελμού και του Παναχαϊκού που αφηγούνται τα βιώματά τους από τα χρόνια της πολυτάραχης περιόδου 1940-1949. (. . .) Στόχος του συγγραφέα ήταν: μέσα από την εξωτερίκευση της μνήμης του αυτόπτη και άμεσου μάρτυρα, να φωτιστούν περιστατικά και γεγονότα που παραμένουν στη σκιά και να εξιστορηθεί η καθημερινότητα του απλού ανθρώπου κάθε ηλικίας, είτε ως μέλος μιας αντιστασιακής οργάνωσης, είτε ως ένοπλου μαχητή, είτε και ως αμέτοχου αλλά και άμαχου. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Γιάννης Πριόβολος γεννήθηκε το 1951 στα Μελίσσια της Αχαΐας. Από χρόνια συλλέγει με πάθος βιώματα και τα επενδύει λογοτεχνικά. Είναι απόφοιτος (1975) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδωνκαι σήμερα υποστράτηγος ε.α.
Στα έργα του περιλαμβάνονται: "Όσα μολόγαγε ο Καίσαρ" (μέρος πρώτο), 1994, το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα "Αυτοί που νύχτωσαν στο δρόμο", 1995, εκδόσεις Οξύ, το μυθιστόρημα "Ο δρόμος ως το Θιάκι", 2001, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, το μυθιστόρημα "Όσο βαστούσαν τα μελτέμια", 2003, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα