Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608087873
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η έκδοση αυτή στοχεύει στην παράλληλη εξέταση δυο φαινομένων κρίσιμων κατά την πρόσφατη ελληνική ιστορία, τα οποία έχουν ως τώρα αντιμετωπισθεί αποσπασματικά και ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Επιδιώκει έτσι την όσμωση ανάμεσα σε μελέτες δυο διακριτών ομάδων, ωστόσο επί κοινών πεδίων της κοινωνικής έρευνας και επιστήμης: την έρευνα για τους μετανάστες και εκείνη για τις μειονότητες, με άξονα το λόγο και τις πολιτικές που τους αφορούν και το λόγο που ως υποκείμενα αναπτύσσουν. Στο κέντρο της παράλληλης αυτής ανάλυσης βρίσκεται αφενός ο λόγος -ο θεσμικός, ο πολιτικός, του κράτους, των επιστημόνων, των φορέων δημόσιου λόγου εν γένει, τελικά της πλειονότητας- για τους μετανάστες και τις μειονότητες, αλλά και εκείνος που οι ίδιοι αρθρώνουν ως μορφή κοινωνικής δράσης, γύρω από ατομικά και συλλογικά διακυβεύματα. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]
Η Ευαγγελία Καλεράντε γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Χρυσάνθη Ζάχου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Deree College - Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Ελπίδα Κ. Βόγλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). ΄Εχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Σήμερα απασχολείται ως μέλος Συμβουλευτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου και ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου (Ε.Λ.Ι.Α). Στα δημοσιεύματα της περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων, καθώς και το βιβλίο "Έργα και ημέραι ελληνικών οικογενειών, 1750-1940", Αθήνα, Ε.Λ.Ι.Α., 2005.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Δαλάκογλου είναι Καθηγητής στο Vrije University Amsterdam, όπου έχει την έδρα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Είναι επίσης Διευθυντής του Εργαστηρίου για τις Υποδομές, την Αειφορία και τα Κοινά στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Χάρης Μυλωνάς διδάσκει Συγκριτική Πολιτική από το 2009 στο George Washington University στην Ουάσινγκτον. Έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έλαβε M.A. Πολιτικής Επιστήμης από το University of Chicago το 2003 και Ph.D Πολιτικής Επιστήμης από το Yale University το 2008. Την ίδια χρονιά επιλέχθηκε ως Academy Scholar της Harvard Academy for International and Area Studies στο Harvard University.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διαμόρφωση εθνών-κρατών και εθνικών ταυτοτήτων στα Βαλκάνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα