Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Κοινωνικά Προβλήματα
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Ν. Τερζής είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, υφηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.
Με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα της Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της ελληνικής εκπαίδευσης, καθώς και με όψεις Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ελληνική εκπαίδευση στην ευρύτερη Βαλκανική κατά την οθωμανική περίοδο, δραστηριότητα που συνδέεται και με την παρουσία του στην Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (1997-2007).
Ο Αχιλλέας Γ. Καψάλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Διδακτικής.
Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.
Η Κατερίνα Δημητριάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Το 1976 αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και έκτοτε υπηρετεί ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 1982 απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδικότητας στα Παιδαγωγικά από τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 2001 διδακτορικό δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής από την Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονική συνεργάτιδα σε ερευνητικά προγράμματα του Τομέα Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ., στην Ομάδα Επεξεργασίας Μαθημάτων του Υ.Π.Ε.Π.Θ. για τη διδακτική της ιστορίας, καθώς και στις πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και στη διδακτική μεθοδολογία της Ιστορίας. Στη συγγραφική της δράση περιλαμβάνονται: Με ποια κριτήρια επιλέγει ο Έλληνας εκπαιδευτικός το επάγγελμά του, Η εποχή του Λίθου και του Χαλκού στον Ελληνικό Χώρο, Μια διδακτική προσέγγιση (συλλογική εργασία), Η κλασική εποχή Ι, Μια διδακτική προσέγγιση της Ιστορίας από πηγές (συλλογική εργασία).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα