Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789603933786
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η σειρά των 4 τευχών με τίτλο Μάθηση και Δημιουργικότητα απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους αλλά και σε όσους/όσες ασχολούνται με το ζήτημα της εκπαίδευσης παιδιών ηλικίας 5 - 8 ετών, στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Σχολείου ή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης. Παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις ανάλογα με το αντικείμενο, επισημαίνουν ιδιαιτερότητες της παιδικής σκέψης, αναφέρουν τους στόχους, τα απαραίτητα υλικά, την πιθανή χρονική διάρκεια κάθε δραστηριότητας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή ή η πιθανή αναπροσαρμογή των δραστηριοτήτων. Σε αυτό το τεύχος περιλαμβάνονται δραστηριότητες που στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με έννοιες της Φυσικής. Μέσα από πειράματα, ομαδικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις και κατασκευές τα παιδιά προσεγγίζουν έννοιες που αφορούν το μαγνητισμό, τον αέρα, την τήξη και πήξη υλικών, τη διαστολή των στερεών, το χρόνο, το χώρο και την ταχύτητα. Βοηθώντας τους ήρωες των παραμυθιών, παίζοντας με αντικείμενα, συζητώντας τις διαφωνίες τους, τα παιδιά διασκεδάζουν εφαρμόζοντας νέες γνώσεις σε διαφορετικές καταστάσεις. Πώς θα ξεχωρίσουμε τους μαγνήτες που μπερδεύτηκαν με τα σίδερα; Τί θα πάθει το σίδερο αν το βάλουμε στη φωτιά; Μια άλλη φορά κι έναν άλλο καιρό η Σταχτοπούτα φορούσε σιδερένια γοβάκια. Πώς ένας λαγός κέρδισε σε αγώνες δρόμου μια τίγρη; Η Πηνελόπη Πυρωμένου ψάχνει για παγωτό γρανίτα στη χώρα του Μεγάλου Κρύου. Ο δράκος Σιδερομάσας κατάπιε κατά λάθος ένα μαγνήτη.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτονας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1991. Το 1995 έκανε την πρώτη του εικονογράφηση για το βιβλίο του Ι. Δ. Ιωαννίδη "Το κορίτσι με τις δύο μητέρες". Από τότε έχει εικονογραφήσει πάνω από ογδόντα βιβλία, κυρίως λογοτεχνικά και εκπαιδευτικά, για εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1997 συμμετείχε στο Artist-Illustrators Forum στο Λονδίνο. Το 2001 συμμετείχε στην έκθεση Ελλήνων εικονογράφων παιδικού βιβλίου που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Επίσης ήταν μέλος τπς εικονογραφικής ομάδας του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 2004.
Η Μαριάννα Κονδύλη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου διδάσκει και ερευνά θέματα κοινωνιογλωσσολογίας και εκπαιδευτικής γλωσσολογίας.