Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789603932956
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Πολλές φορές, τα βιβλία (manuals) που συνοδεύουν τα προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι πολύ μεγάλα, δύσχρηστα, με υπερβολικές λεπτομέρειες ή κακομεταφρασμένα. Έτσι, ο χρήστης του υπολογιστή αποθαρρύνεται και προσπαθεί να βρεί κάποιον που θα του εξηγήσει τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του υπολογιστή και των προγραμμάτων που χρειάζεται. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να κάνει προσιτό τον υπολογιστή στο χρήστη, ιδιαίτερα τον αρχάριο. Δεν απαιτεί καμιά προηγούμενη γνώση. Ο χρήστης κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και εφαρμόζει <<κατά γράμμα>> ό,τι γράφει το βιβλίο, συγκρίνοντας αυτά που βλέπει στην οθόνη του με τις εικόνες που είναι τυπωμένες στο βιβλίο. Έτσι, ταυτόχρονα αποσαφηνίζει τις έννοιες, εξοικειώνεται με την ορολογία και μαθαίνει να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του. Το κείμενο είναι ελάχιστο: όσο χρειάζεται για να μάθει κανείς να δουλεύει με τον υπολογιστή του, απλά και πρακτικά, με σκοπό να αξιοποιήσει τον υπολογιστή και να αυξήσει τη δική του παραγωγικότητα. Το βιβλίο αυτό είναι, επίσης, κατάλληλο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τους φοιτητές των πανεπιστημίων, καθώς και για τους καταρτιζόμενους στα προγράμματα πληροφορικής των Κ. Ε. Κ.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Τάσος Ανθουλιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε αρχικά Πολιτικός Μηχανικός στο ΑΠΘ και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη Μεγ. Βρετανία στην παιδαγωγική (στηριγμένη στο έργο του Jean Piaget) και στη διδακτική των θετικών μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρακολουθώντας τη μεγάλη μεταρρύθμιση που γινόταν τη δεκαετία του ΄70 στη Μεγ. Βρετανία από το Ίδρυμα Nuffield και το Chelsea College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επικεφαλής τον καθηγητή Geoffrey Matthews. Παρακολούθησε σεμινάρια οργάνωσης των Κέντρων Δασκάλων στο Sherbrooke Teachers΄ Centre. Ειδικεύτηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη χρήση τους στην εκπαίδευση.
Το 1983 οργάνωσε το πρώτο τμήμα υπολογιστών (σε ελληνικό σχολείο) στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη της Αθήνας (διδάσκοντας μαθητές από την Δ δημοτικού ως την Γ γυμνασίου) και το 1985 οργάνωσε την εκπαίδευση στην πληροφορική στο Κολλέγιο Αθηνών (διδάσκοντας μαθητές της Δ λυκείου).
Από το 1987 ως το 1994 δίδαξε τη "Χρήση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση" στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Το 1992 οργάνωσε το πρώτο (στην Ελλάδα) εργαστήριο Πληροφορικής για άτομα με ειδικές ανάγκες (τυφλά, κωφά, παραπληγικά κλπ.).
Έχει γράψει 21 βιβλία και έχει μεταφράσει άλλα 10 σχετικά με την Παιδαγωγική, τη Διδακτική και την Πληροφορική. Έχει κατασκευάσει 15 πακέτα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υπολογιστές. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διάφορα έντυπα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα