Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789606190148
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό εξετάζει την εκπαίδευση τόσο σε τυπικά όσο και σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, και τη συμβολή της στη διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας.
Πρόκειται για ένα πανόραμα της εκπαίδευσης της περιόδου 1880-1930, μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια και κτίρια, τη λαογραφία, τα παιδικά βιβλία και περιοδικά, τα τραγούδια και τα παραμύθια, το ελληνικό θέατρο σκιών και τη ζωγραφική της εποχής.
Γιατί δόθηκε στο θέμα της άτυπης μάθησης τόσο λίγη προσοχή από τους ιστορικούς, τους θεωρητικούς της εκπαίδευσης και τους δασκάλους;
Γιατί θεωρούμε ότι η εκπαίδευση υπάρχει μόνο στη σύγχρονη περίοδο και μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης;
Ποια είναι η καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά σήμερα; Πολλοί υποστηρίζουν ότι παρέρχεται η εποχή, που οι μαθητές μαθαίνουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος.
Και αν τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα μέσα από τις εμπειρίες τους από τη ζωή, θα πρέπει να συνεχίσουμε να υποθέτουμε ότι μια καλή εκπαίδευση βρίσκεται μόνο μέσα στο σχολείο;
Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα, τα οποία προσεγγίζει με ενάργεια ο συγγραφέας.
Γεννημένος στο Σικάγο από Έλληνες γονείς, μετανάστες από την Ελλάδα, ο Δρ Τεντ Ζέρβας ενδιαφέρθηκε από τα πρώτα στάδια της επιστημονικής του καριέρας για τη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας. Ειδικεύεται στη συγκριτική και διεθνή εκπαίδευση, ενώ εργασίες του, έχουν δημοσιευθεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Υπηρέτησε ως επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμιο του Μεξικού.
Είναι αναπληρωτής καθηγητής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του North Park στο Σικάγο. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου DePaul, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην εκπαίδευση και την κοινωνική πολιτική από το Northwestern University και διδακτορικό δίπλωμα στις μελέτες Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου. Έχει επίσης διδάξει στα Δημόσια Σχολεία του Σικάγο και στο Technologico Superiores De Monterrey του Μεξικού και είναι μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπιστικών Επιστημών του Illinois και του PopScholar.com. Μεγάλο μέρος της έρευνάς του επικεντρώνεται στην ιστορία της εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει δημοσιεύσει ακαδημαϊκά άρθρα σχετικά με τη σχολική εκπαίδευση και την εθνική ταυτότητα στην Ελλάδα, τις χρήσεις της Αρβανίτικης γλώσσας στα τέλη του 19ου και τις αρχές του εικοστού αιώνα και τη διδασκαλία της ιστορίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα