Προσωρινά μη διαθέσιμο
Καλέστε μας για πληροφορίες
ISBN:
9789603393054
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Αρχαία Ελληνική Γραμματεία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Με την ερμηνεία του λόγου του Λυσία "Υπέρ Μαντιθέου" επιδιώκονται οι εξής διδακτικοί στόχοι:
-Να διαπιστώσουν οι μαθητές τις βασικές αρετές της ρητορικής τέχνης.
-Να γνωρίσουν έναν από τους βασικότερους θεσμούς της αθηναϊκής δημοκρατίας, τη δοκιμασία, στην οποία υποβάλλονταν κατόπιν καταγγελίας όσοι Αθηναίοι κληρώνονταν βολευτές για τη Βουλή του επόμενου έτους.
-Να εκτιμήσουν τη μεγάλη σημασία που απέδιδε η Βουλή στον έντιμο. δημοκρατικό και ανεπίληπτο ηθικό βίο των δοκιμαζόμενων βουλευτών.
-Να αξιολογήσουν τη σταθερή πολιτική άποψη των Αθηναίων ότι ο ιδανικός πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης, ο οποίος θέτει το συμφέρον της πόλης υπεράνω του ατομικού συμφέροντος και είναι προσηλωμένος στο δημοκρατικό πολίτευμα.
-Να συνειδητοποιήσουν την αξία των δημοκρατικών ηθών για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης-κράτους στις περιόδους του Πελοπονησιακού πολέμου, των Τριάκοντα τυράννων και της αποκατάστασης της δημοκρατίας.
-Να ασκηθούν, τέλος, στο σύστημα αξιολόγησης του ενιαίου λυκείου με την κριτική προσέγγιση της ταξινομίας των διδακτικών στόχων του κειμένου του Λυσία.
Ο Παναγιώτης Νταβαρίνος είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας/Ιστορίας, πτυχιούχος Νομικής και πτυχιούχος Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας/Ιστορίας στο Heinrich-Heine Πανεπιστήμιο Duesseldorf Γερμανίας.
Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Γεννήθηκε στη Μανάγουλη του νομού Φωκίδας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Από το 1988, εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος σε σχολεία της Ελλάδας (1ο Λύκειο Διδυμοτύχου, Γυμνάσιο και Λύκειο Ευπαλίου, Γυμνάσιο Ερατεινής, 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου, Λύκειο Καστέλλας και Λύκειο Καλλίπολης) και σε σχολεία του εξωτερικού (Ελληνικό σχολείο Στοκχόλμης και Ουψάλας Σουηδίας).
Στα σχολεία, παράλληλα με τα διδακτικά του καθήκοντα, ανέπτυξε πλούσια θεατρική δράση, σε συνεργασία με τους μαθητές του, πιστεύοντας ότι το θέατρο στα σχολεία είναι μία παιδαγωγική πράξη η οποία βοηθάει τα παιδιά και τους εφήβους, μέσα από τη δημιουργία, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τους άλλους.
Ανέβασε, με τους πρόθυμους μαθητές του, γνωστά θεατρικά έργα και καταπιάστηκε στη συνέχεια με τη δραματοποίηση λογοτεχνικών κειμένων διακεκριμένων συγγραφέων.
Εμπνέεται τα θέματά του από την ελληνική πραγματικότητα και σατιρίζει τις μονομανίες των ενηλίκων Νεοελλήνων, τη διάθεση καταναλωτισμού η οποία μας διακρίνει καθώς και τις υπερβολές που έχουν κατακλύσει τη ζωή μας και που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία μας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα