Η «συλλογή σκέψεων» του BretEastonEllis για τις παθογένειες της σύγχρονης κουλτούρας που μας κατακλύζει
Συνδυάζοντας την προσωπική ενδοσκόπηση με το καυστικό κοινωνικό σχόλιο, το πρώτο μη λογοτεχνικό έργο του Bret Easton Ellis είναι ένα δυναμικό, «πολεμικό» σχεδόν δοκίμιο για τις αποτυχίες και την άγνοια της ψηφιακής μας εποχής από τη μία και την περιώνυμη ελευθερία του λόγου από την άλλη.
Με την ίδια πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει τη φαντασία του, ο Ellis αποδομεί πλήρως τα κυρίαρχα «αγαθά» της εποχής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινώντας από την επικίνδυνη λατρεία των likes και φτάνοντας ως την ωμή καταγγελία της αυτολογοκρισίας –και ειδικά αυτής που συντελείται με την ελπίδα της αποδοχής– μέσα από την τολμηρή οπτική γωνία μιας ζωής αφιερωμένης στην αυθεντικότητα.
Προκλητικός, επίμονος και αστείος, ο Λευκός. Η τυραννία της ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή φωτίζει όχι μόνο ό,τι είναι ορατό στη λαμπερή και ανέγγιχτη επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά και τις αδυσώπητες αλήθειες που κρύβονται από κάτω.
Ο Bret Easton Ellis, το «κακό παιδί» της αμερικανικής πεζογραφίας, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1964. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες και τέσσερα απ’ αυτά έχουν γίνει ταινίες. Πολλοί τον αποκαλούν μηδενιστή, ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ηθικολόγος. Το Λευκός. Η τυραννία της ταυτότητας στη σύγχρονη εποχή, το τελευταίο του –και πρώτο μη μυθοπλαστικό– έργο, εκδόθηκε στα αγγλικά τον Απρίλιο του 2019.
Ο Μπρετ Ήστον Έλλις γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 7 Μαρτίου 1964. Είναι απόφοιτος του Κολεγίου Κάμντεν. Ζει στη Νέα Υόρκη και έχει 2 παιδιά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα