Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604125159
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Εκπαίδευση | Παιδαγωγική , Προσχολική Ηλικία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό έρχεται να μεταφέρει τις νεώτερες θεωρίες για την κατάκτηση του γραμματισμού σε ένα εγχειρίδιο για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Σκοπός του βιβλίου είναι να δείξει πώς τα παιδιά μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή με τη βοήθεια του περιβάλλοντος γραπτού λόγου εύκολα, ευχάριστα και αβίαστα, καθώς ζουν σε μια κοινωνία που επικοινωνεί κυρίως με γραπτά κείμενα. Συγχρόνως, το βιβλίο απευθύνεται στον γονέα και στον εκπαιδευτικό, τους `σημαντικούς ενηλίκους`, οι οποίοι στέκονται δίπλα στο παιδί, θα αξιοποιήσουν τα αναγνωστικά ερεθίσματα γύρω του και με τη διακριτική καθοδήγησή τους θα το βοηθήσουν να προσεγγίσει το γραπτό λόγο. Δίνει ιδέες για αναγνωστικά παιχνίδια και εξερευνήσεις στο πλούσιο αναγνωστικό υλικό που μας περιβάλλει. Οι ασκήσεις-δραστηριότητες που περιέχει, σχεδιάστηκαν ώστε να συμβαδίζουν με την τελευταία αλλαγή στο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου για τη γραπτή γλώσσα. Είναι δραστηριότητες με νόημα και ενδιαφέρον για το παιδί, οι οποίες δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη διδακτική πράξη.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Συμμετείχε στις εκθέσεις "Εκδήλωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να τιμήσει τον Ευγένιο Τριβιζά, "Αγαπητέ Ευγένιε... 30 χρόνια πράγματα και θαύματα", Στοά του Βιβλίου, Οκτώβριος 1999, "Bratislava world illustrations 2000 in Japan-selected 65 illustrators from BIB ΄99", Απρίλης-Δεκέμβριος 2000 και "The Biennale of European Illustrators Japan 2001 (BEIJ ΄01) in commemoration of Jozef Wilkon", Ιούνιος 2001-Ιούνιος 2002. Από το 1994 συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 80 βιβλία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ το 2005 και το 2010 ήταν υποψήφια για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης. Από το 2012 ζει και εργάζεται στη Γερμανία.
Η Κλεάνθη Μιχαλάντου σπούδασε στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας. Είναι επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία. Τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου καθοδηγεί και επιβλέπει τους τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των πρακτικών τους ασκήσεων, τόσο στη γλώσσα όσο και σε άλλα διδακτικά αντικείμενα
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Βαρβάρα Πρεβεζάνου σπούδασε παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας και στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά, Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές για το Παιδικό βιβλίο και το Παιδαγωγικό υλικό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση, καθώς και με απόσπαση στο ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην προετοιμασία των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών στον τομέα των γλωσσικών δραστηριοτήτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Αγγελική Γιαννικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών. Το 1989 πήρε Μάστερ εκπαίδευσης (M.Εd) από το Πανεπιστήμιο του Hull (Αγγλία), ενώ το 1992 απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα της διατριβής της, "Οι αισώπειοι μύθοι και η αγωγή των παιδιών με ειδική αναφορά στις ηλικίες τέσσερα έως έξι". Ασχολείται με θέματα εισαγωγής στο γραμματισμό (έχει δημιουργήσει κόμβο με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για νηπιαγωγούς στο http: www.rhodes.aegean.gr/tepaes/ekpaideutiko_iliko.html), πολυγραμματισμών, διαθεματικών προσεγγίσεων και κυρίως με το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και τη διδακτική της λογοτεχνίας στο νηπιαγωγείο. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά και στην Αγγλία κυκλοφορεί το βιβλίο της "Fables and Children: Form and Function". Aσχολείται με θέματα εικονογράφησης παιδικών βιβλίων, με ζητήματα αφήγησης ιστοριών, πρόσληψης και κατανόησης παραμυθιών, καθώς και με θέματα (προ)ανάγνωσης. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών.