Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
Κατηγορίες:
Τέχνες | Θέατρο | Κινηματογράφος , Μουσική , Βυζαντινή Γραμματεία
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Εθνομουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O Γιώργος Τσάμπρας γεννήθηκε το 1964 σ΄ ένα ορεινό χωριό της Ολυμπίας, που λέγεται Αμυγδαλιές. Από έξι χρονών κατοικεί στον Πειραιά. Σπούδασε κοινωνιολογία. Το 1982 "εισέβαλε" στη δημοσιογραφία μέσω του ειδικού μουσικού Τύπου και έκτοτε... παρέμεινε. Παράλληλα, συνεργάστηκε, για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα, με περιοδικά ποικίλης ύλης αλλά και εφημερίδες.
Το 1984 ξεκίνησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής ραδιοφωνίας πέρασε απ΄ αυτήν. Το 1991 έγραψε μια πρώτη μορφή της "Ιστορίας του νεοελληνικού τραγουδιού" από τον 18 αιώνα μέχρι σήμερα, για το βιβλίο μουσικής της Α΄ Λυκείου ("Η μουσική στον αιώνα μας", Β΄ μέρος, Εκδόσεις ΟΕΔΒ).
Το 2003 η "Ιστορία του νεοελληνικού τραγουδιού" ξαναγράφτηκε απ΄ την αρχή και εκδόθηκε από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στον τρίτο τόμο του μαθήματος "Ελληνικός πολιτισμός" (Τέχνες ΙΙ: "Επισκόπηση ελληνικής μουσικής και χορού"). Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μορφή και το περιεχόμενο και έχει επιμεληθεί την επανέκδοση μεγάλου μέρους της ιστορίας της ελληνικής δισκογραφίας σε δίσκους ακτίνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1955 στον Βόλο, όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Το 1967 μετανάστευσε στην Αθήνα και έβγαλε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο στη Νίκαια του Πειραιά. Φοίτησε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών την σημαδιακή εποχή 1973-1978. Συγχρόνως ασχολείται από το 1975 με την δημοσιογραφία.
Διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής αρχικά του Οδηγητή (1975-1976) και κατόπιν επί δέκα χρόνια του Ριζοσπάστη με ευθύνη στα θέματα νεολαίας.
Από το 1986 δούλεψε στην σύνταξη δελτίου ειδήσεων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως στο πολιτικό και στο στρατιωτικό ρεπορτάζ, αλλά περιστασιακά και για πολιτιστικά θέματα σχετικά με την λαϊκή ελληνική μουσική: Ελεύθερος Τύπος, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Απόφαση, Άμυνα και Διπλωματία, Πτήση και Διάστημα, Δίφωνο, Μετρονόμος, Διαβάζω, Ήχος, Νέα Εποχή (κυπριακό λογοτεχνικό περιοδικό), Θητεία κ.ά. Από το φθινόπωρο του 1998 και για πέντε χρόνια παρουσίαζε καθημερινή πολιτική εκπομπή στον απόδημο Ελληνισμό (ΕΡΑ-5, Η φωνή της Ελλάδας). Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης στην ΕΡΑ-5.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Αλτής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σε ηλικία 13 χρόνων πρωτόπιασε μπουζούκι και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη λαϊκή μουσική. Δουλεύει επαγγελματικά από το 1984-85 σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, ενώ πήρε μαθήματα από το Θ. Παπαβασιλείου και το μεγάλο σολίστα του μπουζουκιού Γ. Παλαιολόγο. Βασικό μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών "ΡΑΣΤ", έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ορχηστικής μουσικής στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών και σε εξωτερικό. Μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Μετρονόμος" από το 2001 στη στήλη ΄πίσω από τα όργανα΄ όπου παρουσιάζει σημαντικούς Έλληνες μουσικούς ενώ έχει συνεργαστεί περιστασιακά και με το περιοδικό "Λαϊκό τραγούδι".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Θωμάς Κοροβίνης, φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση, έζησε για οχτώ χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ και χρόνια ερευνά πτυχές του ελληνικού και του τουρκικού λαϊκού πολιτισμού καθώς και τις σχέσεις μεταξύ τους. Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Έγραψε τα βιβλία: Τουρκικές παροιμίες, Κανάλ ντ΄ Αμούρ, Τα πρόσωπα της Σωτηρίας Μπέλλου, Φαχισέ Τσίκα, Σκανδαλιστικές και βωμολοχικές ελληνικές παροιμίες, Κωνσταντινούπολη - Λογοτεχνική ανθολογία: Τούρκοι ποιητές υμνούν την Κωνσταντινούπολη, Ο Μάρκος στο χαρέμι. Είναι συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής λαϊκών τραγουδιών. Δισκογραφία: Από έβενο κι αχάτη, Φουζουλή: Λεϊλά και Μετζνούν, Τακίμια. Συχνά παρουσιάζει συναυλίες με το δικό του ρεπερτόριο ή με θέματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Εθνομουσικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.