Κοινωνία του Κυβερνοχώρου
zoom in
27.50€ -27% 20.08€

Στον παρόντα τόμο περιέχονται κείμενα τα οποία πραγματεύονται διαστάσεις και εξελίξεις στη μελέτη του κυβερνοχώρου σε πολλαπλά πεδία έρευνας όπως η κοινωνία, η οικονομία, το δίκαιο, η πολιτική, η εκπαίδευση και η υγεία.

Οι συμμετέχοντες, μέσα από την βιβλιογραφική ή εμπειρική τους αναζήτηση, εστιάζουν σε πτυχές επί των ραγδαίων πολιτισμικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων εντός του διαδικτύου κατά τον 21ο αιώνα και παρουσιάζουν τόσο ποσοτικές όσο και ποιοτικές έρευνες των τελευταίων ετών, αλλά και θεωρητικά επιχειρήματα, κριτικές μελέτες και συγκριτικές έρευνες αναφορικά με τη σχέση κοινωνίας και κυβερνοχώρου.

Ο τόμος έρχεται να καλύψει μια αχαρτογράφητη ακαδημαϊκά και ερευνητικά περιοχή στην ελληνική βιβλιογραφία και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και σε κάθε αναγνώστη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πώς ο κυβερνοχώρος αποτελεί πλέον συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας των υποκειμένων.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κατσάπης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Κατσάπης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία και την Τεκμηρίωση, ενώ το 2006 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα την κοινωνική ιστορία του ροκ εν ρολ στην Ελλάδα την μεταπολεμική περίοδο. Έχει εργαστεί ως ιστορικός στο Ιστορικό Αρχείο της Αγροτικής Τράπεζας (1997 - 1998), στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (2000 - 2002), και στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (2002 - 2012), ενώ από το 2012 ανήκει στο προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας". Από το 2006 διδάσκει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, καθώς και Ιστορία της Νεολαίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας και ειδικότερα στην ιστορία της νεολαίας και των κοινωνικών κινημάτων. Για τα ζητήματα αυτά έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει συγγράψει το βιβλίο "Ήχοι και απόηχοι. Κοινωνική ιστορία του ροκ εν ρολ φαινομένου στην Ελλάδα, 1956-1967", Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς/ ΕΙΕ/ΙΝΕ, Αθήνα 2007, καθώς και την μονογραφία: "Το "πρόβλημα νεολαία". Μοντέρνοι νέοι, παράδοση και αμφισβήτηση στη Μεταπολεμική Ελλάδα, 1964 - 1974", Εκδόσεις Απρόβλεπτες, Αθήνα 2012. Κείμενά του για βιβλία και συγγραφείς που αγαπά δημοσιεύονται τακτικά στην εφημερίδα Τα Νέα (ένθετο Βιβλιοδρόμιο), ενώ υπήρξε επιμελητής του Περιπτέρου Λαϊκότητα και εργατικές κινητοποιήσεις στη μεγάλη έκθεση GR80s. Η Ελλάδα του ΄80 στην Τεχνόπολη (Ιανουάριος-Μάρτιος 2016).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Αφουξενίδης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Αφουξενίδης είναι Κοινωνιολόγος και διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαίρη Γείτονα (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Γείτονα είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λεωνίδας Βατικιώτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θωμάς Κ. Μπαμπάλης (Συγγραφέας)

Ο Θωμάς Κ. Μπαμπάλης είναι Δρ Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επιστημονικά - ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα σχετικά με την κοινωνικοποίηση του παιδιού στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου, καθώς και στις σχέσεις - αλληλεπιδράσεις εκπαιδευτικού και μαθητή στο σχολικό περιβάλλον.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Αναστασοπούλου (Συγγραφέας)

Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Σπυριδάκης

Μάνος Σπυριδάκης (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Σπυριδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο "Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων". Έχει λάβει πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίαςτου Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Durham. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Sussex European Institute του Πανεπιστημίου του Sussex, ως υπότροφος του ΙΚΥ, και έχει λάβει μεταδιδακτορική υποτροφία από το ΙΚΥ στο ίδιο πάντοτε πεδίο. Έχει υπηρετήσει στη μέση εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή των περιοδικών "Ουτοπία" και "Εθνολογία" και στην επιστημονική γραμματεία του περιοδικού "Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη". Είναι συνυπεύθυνος (μαζί τον Χ. Δερμεντζόπουλο) της σειράς "Ετερότητες" των εκδόσεων "Μεταίχμιο" και υπεύθυνος της περιοδικής έκδοσης "Commission of Urban Anthropology του International Union of Anthropological and Ethnological Sciences". Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται σε ζητήματα ανθρωπολογίας της εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, στην έννοια του χώρου, την ποιοτική κοινωνική έρευνα, την οικονομική ανθρωπολογία και προσφάτως την ανθρωπολογία της υγείας. Έχει εκδώσει τις μονογραφίες: "Εξουσία και παρενόχληση στην εργασία" ("Διόνικος", 2009) και "Εργασία και κοινωνική αναπαραγωγή στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία του Πειραιά" ("Παπαζήσης", 2010) και "The Liminal Worker. An Ethnography of Work, Unemployment and Precariousness in Contemporary Greece" (εκδόσεις Ashgate, 2013), ενώ έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και μεταφράσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη

Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη (Συγγραφέας)

Η Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ελληνική φιλολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτισμικές Σπουδές (ΕΜΜΕ-ΕΚΠΑ), στην Ιστορία και τη διδακτική της (ΕΚΠΑ-ΠΤΔΕ, κατεύθυνση: Λαογραφία και Πολιτισμός) και στο τμήμα ΕΜΜΕ εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τη βιντεο-κουλτούρα της δεκαετίας του 1980. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει τη μονογραφία "Η ελληνική βιντεοταινία (1985-1990). Ειδολογικές, κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις" (Αθήνα: Ασίνη, 2014) και συμμετοχές σε ελληνικούς και ξενόγλωσσους συλλογικούς τόμους κι επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τις Πολιτισμικές Σπουδές , τη δημοφιλή κουλτούρα (κινηματογράφος, τηλεόραση, μουσική) και τον λαϊκό πολιτισμό, τη θεωρία των δημοφιλών κινηματογραφικών ειδών και την Οπτική Εθνογραφία. Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνεργάζεται ως ερευνήτρια με το ΠΤΔΕ. Είναι διδάσκουσα στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αμαλία Ατσαλάκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φώτης Πολίτης (Συγγραφέας)

Ο Φώτης Πολίτης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Μαράσλειου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μ.Δ.Δ.Ε.), της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών (Σ.Ε.Λ.Δ.Ε.) και της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης (Master) στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Institute of Education, University of London) και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., όπου και αναγορεύθηκε διδάκτορας με βαθμό άριστα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ν. Τσιρώνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Δαράκη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Δαράκη είναι αριστούχος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και του διδασκαλείου δημοτικής εκπαίδευσης "Ευάγγελος Παπανούτσος" του Πανεπιστημίου Πατρών, με κατεύθυνση τη διοίκηση σχολικών μονάδων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης (master) στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης στο παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα, ενώ την περίοδο αυτή εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διδάξει στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και σε ολιγοθέσια και πολυθέσια δημοτικά σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ έχει υπηρετήσει ως προϊσταμένη αλλά και ως διευθύντρια σε σχολικές μονάδες. Επίσης έχει διδάξει ως επιμορφώτρια σε πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς στα πλαίσια προώθησης των νέων σχολικών εγχειριδίων ου δημοτικού σχολείου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της αφορούν στον τρόπο συγκρότησης της έμφυλης "ταυτότητας" στα συγκείμενα του σχολείου, καθώς και στην οργάνωση και διοίκηση των σχολικών μονάδων μέσα από την οπτική του φύλου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Μαρινοπούλου

Αναστασία Μαρινοπούλου (Συγγραφέας)

Η Αναστασία Μαρινοπούλου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Sussex στη Βρετανία με διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν τη μονογραφία "Critical Theory and Epistemology: the Politics of Modern Thought and Science" (εκδοτικός οίκος πανεπιστημίου Μάντσεστερ, 2017) και τον συλλογικό τόμο "Cosmopolitan Modernity" (Οξφόρδη, Peter Lang International Academic Publishers, 2015). Η διδακτορική διατριβή εκδόθηκε ως μονογραφία με τον τίτλο "The Concept of the Political in Max Horkheimer and Jurgen Habermas" (Ακαδημαϊκές εκδόσεις-Νήσος, 2008). Πρόσφατες ερευνητικές θέσεις: Research Fellowship at the University of Texas at Austin (USA, Τμήμα φιλοσοφίας και Harry Ransom Center for the Humanities, 2017) και G. Papaioannou Fellowship - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών/Αθήνα και Princeton (Ελλάδα και ΗΠΑ, 2013-14). Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Σπυριδάκης

Μάνος Σπυριδάκης (Επιμέλεια)

Ο Μάνος Σπυριδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνωστικό αντικείμενο "Κοινωνική Ανθρωπολογία των Εργασιακών Σχέσεων". Έχει λάβει πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίαςτου Πανεπιστημίου Κρήτης και μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο Durham. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Sussex European Institute του Πανεπιστημίου του Sussex, ως υπότροφος του ΙΚΥ, και έχει λάβει μεταδιδακτορική υποτροφία από το ΙΚΥ στο ίδιο πάντοτε πεδίο. Έχει υπηρετήσει στη μέση εκπαίδευση και έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συμμετέχει στη συντακτική επιτροπή των περιοδικών "Ουτοπία" και "Εθνολογία" και στην επιστημονική γραμματεία του περιοδικού "Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη". Είναι συνυπεύθυνος (μαζί τον Χ. Δερμεντζόπουλο) της σειράς "Ετερότητες" των εκδόσεων "Μεταίχμιο" και υπεύθυνος της περιοδικής έκδοσης "Commission of Urban Anthropology του International Union of Anthropological and Ethnological Sciences". Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται σε ζητήματα ανθρωπολογίας της εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, στην έννοια του χώρου, την ποιοτική κοινωνική έρευνα, την οικονομική ανθρωπολογία και προσφάτως την ανθρωπολογία της υγείας. Έχει εκδώσει τις μονογραφίες: "Εξουσία και παρενόχληση στην εργασία" ("Διόνικος", 2009) και "Εργασία και κοινωνική αναπαραγωγή στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία του Πειραιά" ("Παπαζήσης", 2010) και "The Liminal Worker. An Ethnography of Work, Unemployment and Precariousness in Contemporary Greece" (εκδόσεις Ashgate, 2013), ενώ έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους και μεταφράσεις.

Αναστασία Μαρινοπούλου

Αναστασία Μαρινοπούλου (Επιμέλεια)

Η Αναστασία Μαρινοπούλου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Sussex στη Βρετανία με διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν τη μονογραφία "Critical Theory and Epistemology: the Politics of Modern Thought and Science" (εκδοτικός οίκος πανεπιστημίου Μάντσεστερ, 2017) και τον συλλογικό τόμο "Cosmopolitan Modernity" (Οξφόρδη, Peter Lang International Academic Publishers, 2015). Η διδακτορική διατριβή εκδόθηκε ως μονογραφία με τον τίτλο "The Concept of the Political in Max Horkheimer and Jurgen Habermas" (Ακαδημαϊκές εκδόσεις-Νήσος, 2008). Πρόσφατες ερευνητικές θέσεις: Research Fellowship at the University of Texas at Austin (USA, Τμήμα φιλοσοφίας και Harry Ransom Center for the Humanities, 2017) και G. Papaioannou Fellowship - Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών/Αθήνα και Princeton (Ελλάδα και ΗΠΑ, 2013-14). Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ηλέκτρα Ιω. Κουτσούκου

Ηλέκτρα Ιω. Κουτσούκου (Επιμέλεια)

Η Δρ. Ηλέκτρα Κουτσούκου, Δικηγόρος, σπούδασε νομικά στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αυστρία. Διδάσκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει διδάξει στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κ.α. Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν πλήθος άρθρων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, τη μονογραφία "Νομική Προστασία του παιδιού στην Ελλάδα" (Νομική Βιβλιοθήκη, 2013), ενώ συμμετείχε και στη μονογραφία "Το εγκληματικό φαινόμενο στην Ελλάδα σήμερα" (Παπαζήση, 2016). Συμμετέχει σε συνεργασία του ΕΛΙΖΑ με τα Πανεπιστήμια Yale, Ιοwa και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορά στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
624
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.293 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση