Ο Νίκος Δεμερτζής διδάσκει Πολιτική Επικοινωνία και Πολιτική Κοινωνιολογία στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία: Κουλτούρα, Νεωτερικότητα, Πολιτική Κουλτούρα (1989), Τοπική Δημοσιότητα και Επαρχιακός Τύπος στην Ελλάδα (1996), Ο Λόγος του Εθνικισμού. Αμφίσημο σημασιολογικό πεδίο και σύγχρονες τάσεις (1997). Σε συνεργασία με τον Θάνο Λίποβατς έχει δημοσιεύσει το Δοκίμιο για την Ιδεολογία. Ένας διάλογος της κοινωνικής θεωρίας για την ψυχανάλυση (1994) και με τον Αντώνη Αρμενάκη το βιβλίο Το Κοινοβούλιο στον Τύπο και την Τηλεόραση (1999). Επίσης επιμελήθηκε το συλλογικό έργο Η Ελληνική Πολιτική Κουλτούρα Σήμερα (1994). Με τον Αντώνη Σκαμνάκη εξέδωσε το συλλογικό τόμο Περιφερειακά ΜΜΕ στην Ευρώπη (2η έκδοση 2000). Επιπλέον έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Τύπο.
Ο Μανώλης Πλειώνης είναι διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Αστρονομίας & Αστροφυσικής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Ο Θανάσης Βασιλείου γεννήθηκε το 1957 στη Θήβα. Σπούδασε οικονομία και πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό "Διαβάζω", τo "Ithaca", τη "Νέα Πολιτική", την "Παράγραφο", το "Οροπέδιο", το "7 Ημέρες της Καθημερινής" κ.ά. και είναι συνεργάτης της κυριακάτικης "Καθημερινής". Εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων και ως μεταφραστής. Έργα του: "Λεξικό επιστημών του ανθρώπου" (με τον Ν. Σταματάκη, Gutenberg, 1992), "Αρχές οικονομικής θεωρίας" (για την Γ΄ Λυκείου, Gutenberg, 2001), "Σαρωνικός άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Πήλιο, το όνομα του παραμυθιού" (Μίλητος, 2009) "Ιόνια νησιά άνωθεν" (Μίλητος, 2009), "Αρχαίοι τόποι" (Μίλητος, 2009), "Βόρειες Σποράδες άνωθεν" (Μίλητος, 2009) κ.ά.
Μεταφράσεις: David Romer, "Προχωρημένη μακροοικονομική", εκδ. Τυπωθήτω, 2006, Ivan T. Berend, "Οικονομική ιστορία του ευρωπαϊκού 20ού αιώνα. Τα οικονομικά καθεστώτα από το Laissez-Faire στην παγκοσμιοποίηση", εκδ. Gutenberg, 2009, κ.ά.