Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789603752172
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους αποτυπώνεται ο περιβάλλων χώρος στον ελληνικό μεταπολεμικό κινηματογράφο. Μέσα από μια περιπλάνηση σε ενδεικτικές ταινίες, διερευνώνται οι ιδιαιτερότητες των Ελλήνων κινηματογραφιστών εν γένει, σε σχέση με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συναδέλφους τους, ως προς τη χρήση των αστικών και φυσικών τοπίων. Συγχρόνως, επισημαίνεται η προσωπική ματιά του κάθε δημιουργού καθώς και οι θεματολογικές και αισθητικές του προτιμήσεις. Οι φωτογραφίες της έκδοσης, πέρα από το ότι μεταφέρουν την αίσθηση που αποπνέουν τα συγκεκριμένα πλάνα, τοποθετημένες δίπλα δίπλα διηγούνται τη δική τους εκδοχή για το θέμα, υπογραμμίζοντας ομοιότητες, αντιστοιχίες και αναφορές.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Η Χρυσάνθη Σωτηροπούλου γεννήθηκε στην Ακράτα Αχαΐας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει εκδώσει τα βιβλία:
-"Ελληνική κινηματογραφία 1965-1975: θεσμικό πλαίσιο, οικονομική κατάσταση", Αθήνα: Θεμέλιο, 1989.
-"Η διασπορά στον ελληνικό κινηματογράφο - επιδράσεις και επιρροές στη θεματολογική εξέλιξη των ταινιών της περιόδου 1945-1986", Αθήνα: Θεμέλιο, 1995
-"Ντύνοντας το μύθο στο βιβλίο του Γ. Ζιάκα: Ο Μεγαλέξανδρος σε κοντινό πλάνο", Αθήνα: Θεμέλιο, 1995
- κ.ά.
Έχει επίσης δημοσιεύσει άρθρα, μελέτες και εισηγήσεις για ζητήματα θεωρίας του κινηματογράφου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα