Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο Νέστορας Πουλάκος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vakxikon.gr Media & Publishing Group, αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Vakxikon.gr (το πρώτο ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο στην Ελλάδα το 2008), παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "Το Βιβλίο" στην ΕΡΤ2, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του κινηματογραφικού πρότζεκτ "Με το Βλέμμα της Κριτικής". Εργάστηκε επί χρόνια ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, σύμβουλος επικοινωνίας και υπεύθυνος γραφείου τύπου σε κινηματογραφικές εταιρείες. Υπήρξε ο κύριος εκπρόσωπος της νέας γενιάς των Ελλήνων κριτικών και αρχισυντάκτης της ετήσιας έκδοσης "Κινηματογράφος" (2012-2019).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε χημεία στο Μόνκτον (Καναδά) και στην Ορλεάνη (Γαλλία) και φωτογραφία στην ΑΚΤΟ. Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας και κινηματογράφου, πολιτιστικής διαχείρισης και σημειολογίας του θεάτρου, της φωτογραφίας και της λογοτεχνίας. Από το 2001 έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια σχετικά με τον κινηματογράφο, κυριώς στην Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης-Οπτικοακουστικού Τομέα. (Ε.Τ.Ε.Κ.Τ.-Ο.Τ.) και στη Σχολή Σταυράκου. Είναι κριτικός κινηματογράφου. Έχει γράψει σε διάφορες εφημερίδες ("Εξόρμηση", "Αθηναϊκή" κ.λπ.) και σε περιοδικά ("Μανδραγόρας", "Ουτοπία", "Άρδην", "Γραφή", "Ύφος" κ.ά.). Υπήρξε εκδότης και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού "αντι-Κινηματογράφος" και τώρα του "Επικοινωνία και Κινηματογράφος" (πλέον στο διαδίκτυο: www.cinema-greece.gr). Από το 1992 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), της οποίας είναι σήμερα πρόεδρος του Δ.Σ. Επίσης είναι μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Συντακτών και της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Χαρίτος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Βιοπορίστηκε εξαντλώντας όλη την υπηρεσιακή ιεραρχία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές: Ιστορία του Απρίλη (1955), Περιπέτειες με τον ήλιο, τη θάλασσα και τον έρωτα (1961), Μανδραγόρες (1980), Μυθεύματα κι Αυτοβιόγραφα (2009). Ποιήματά του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στα περιοδικά: Νέα Εστία, Νέα Πορεία, Τραμ, Πλανόδιο, Ομπρέλα, Εντευκτήριο, Το Δέντρο, Η Λέξη, Τομές, Ακτή, Νέα Σύνορα, The Athens Review of Books κ.ά. Παράλληλα, από το 1960 γράφει κείμενα θεωρίας και κριτικής για τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Συνεργάστηκε τακτικά με περιοδικά Ζυγός, Το Τέταρτο, Καινούργια εποχή, Αντί, ενώ από το 1968 καλύπτει ανελλιπώς τα θέματα του κινηματογράφου στο περιοδικό Νέα Εστία. Από το 2002 είναι τακτικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ετήσιου Συμποσίου Ποίησης, το οποίο πραγματοποιείται στην Πάτρα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1936. Σπούδασε ελληνική και αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κινηματογράφο στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Σκηνοθέτησε τη βραβευμένη σε διάφορα φεστιβάλ (Κάρλοβι Βάρι, Λειψίας και Θεσσαλονίκης) μικρού μήκους ταινία "Κύπρον ου μ΄ εθέσπισεν..." (1962-63), βασισμένη στα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη "Ελένη" και "Σαλαμίνα της Κύπρος". Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές "Πρώτα φτερουγίσματα", 1955, "Σερενάτα στη Μεσόγειο", 1959, "Ερωτικός Μάης: Ποιήματα 1963-2000" (συγκεντρωτική έκδοση), Κέδρος, 2002, και "Έκλειψη και άλλα ποιήματα", Μεταίχμιο, 2008. Έγραψε μελέτες για τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και εξέδωσε τα "Ημερολόγιο φυλακής", τα οποία κρατούσε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του (1955-56) από τις αγγλικές αρχές της Κύπρου. Από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) και για μεγάλο διάστημα αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Κριτικός κινηματογράφου και θεάτρου της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από το 1975. Από το 1999 μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (European Film Academy).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γεράσιμος Βάκρος γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή της Ευγενίας Χατζίκου. Παράλληλα με τη σχολή εργάστηκε, από διάφορα πόστα, στην κινηματογραφική διαφήμιση, στην παραγωγή βιντεοταινιών, σε ταινίες μικρού μήκους, φωτογράφος σε εφημερίδες κ.ά. Μαθήτευσε στον Τύπο, εργαζόμενος στην περιοδική εφημερίδα "Οδηγητής" και στη συνέχεια κράτησε τη στήλη της κριτικής κινηματογράφου στο "Ριζοσπάστη" για πέντε χρόνια. Δούλεψε περιοδικά ως αρχισυντάκτης στη νεανική εφημερίδα "Ζιζάνιο". Δημοσίευσε κείμενα στους "Υπότιτλους", την "ΚΟΜΕΠ", στις "Σελίδες του βιβλίου" των εκδόσεων Καστανιώτη, τον "Αντικινηματογράφο", τον "Κινηματογράφο και Επικοινωνία", τη "Νέμεσις", για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και στο περιοδικό "Οδός Πανός". Επιμελήθηκε την εργοβιογραφία του Έλληνα σκηνοθέτη Σταύρου Ιωάννη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας καθώς και τις εκδόσεις της "Ομάδας Έλευσις". Έχει γράψει τα σενάρια για σειρές οικολογικού ενδιαφέροντος στη ΝΕΤ και στην ΕΤ3. Σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες μικρού μήκους. Εμφανίστηκε ως ηθοποιός στη μεγάλου μήκους ταινία - δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Παπαηλίου "Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία" και σε ταινίες μικρού μήκους. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.