Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608228153
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Αυτό είναι ένα βιβλίο για τη συνεχή αναζήτηση της αλήθειας. Της αλήθειας για τον θάνατο πάνω 60 ή και περισσότερων ανθρώπων, που πέθαναν στα χέρια της Αστυνομίας Ασφαλείας στα χρόνια του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Αναφέρεται επίσης στις συνεχείς αποτυχίες των δικαστικών λειτουργών να αναγνωρίσουν την αλήθεια, ακόμα και όταν αυτή τους κοιτούσε κατά πρόσωπο. (...) Εντούτοις, η μεγάλη αρετή αυτού του βιβλίου έγκειται στο ότι οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους. Τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της αντεξέτασης των αξιωματούχων της αστυνομίας, παρουσιάζονται με σχολαστική αμεροληψία. Μπορείτε να κρίνετε μόνοι σας εάν, ειλικρινά, «δεν υπήρχε κανένας υπόλογος». (...)
[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]
Ο Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπόψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, την κοινωνία των πολιτών, τα Βαλκάνια, την Παλαιστίνη και την οικολογία.
Η εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα το 1941 βρίσκει τον δεκατριάχρονο Γεώργιο Μπίζο στο χωριό του στη Μεσσηνία. Ο πατέρας του κρύβει εφτά Νεοζηλανδούς στρατιώτες που ξέμειναν στη χώρα μας και σχεδιάζει τη φυγάδευσή τους στην Κρήτη. Με μια μικρή βάρκα παλεύουν με τα κύματα για πέντε μέρες χωρίς να ξέρουν ότι η Κρήτη έχει "πέσει". Ύστερα από πολλές περιπέτειες βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τον επόμενο χρόνο στη Νότια Αφρική. Ο Γεώργιος Μπίζος σπούδασε Νομικά στο Γιοχάνεσμπουργκ και κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνωρίζεται με το Νέλσον Μαντέλα και γίνεται μέλος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου. Η ευστροφία του, οι γνώσεις του στα Νομικά και η ικανότητά του στις δίκες τον αναδεικνύουν ως τον βασικό υπερασπιστή των αγωνιστών κατά του απαρτχάιντ. Όντας συνήγορος του Νέλσον Μαντέλα, τον επισκέπτεται στη φυλακή και τον μυεί στον ελληνικό πολιτισμό. Οι προδικτατορικές κυβερνήσεις και η χούντα του απαγορεύουν να επισκεφτεί την χώρα όπου γεννήθηκε κι έτσι μένει εκτός Ελλάδας για 20 ολόκληρα χρόνια. Μετά την πτώση του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, αρνείται ευγενικά στον Μαντέλα την τιμητική πρόταση να αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εργάζεται ως επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής για το νέο σύνταγμα. Η προσωπική του φιλία με τον Νέλσον Μαντέλα συνέβαλε ουσιαστικά στο να πάρει η χώρα μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχει τιμηθεί από δεκάδες οργανισμούς σ΄ όλο τον κόσμο για την προσφορά του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα