Ιστορία του Ελληνικού Έθνους 1: Μυθολογία - 1.000 π.Χ.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους 1: Μυθολογία - 1.000 π.Χ.

Στην κοινή νεοελληνική γλώσσα· συμπληρωμένη και επικαιροποιημένη μέχρι το 2004

κ.ά.

Κωνσταντίνος Δ. Παπαρρηγόπουλος

Βαγγέλης Δρακόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος (1815-1891) είναι ο ιστορικός που θεμελίωσε την ιστορική συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές στη δημιουργία της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας. Είναι ο ιστορικός που ταξινόμησε την ελληνική ιστορία σε τρεις μεγάλες περιόδους, αρχαία, βυζαντινή και νέα. Είναι ο επιστήμονας που αντιμετώπισε τις απόψεις που δεν αναγνώριζαν τη συνέχεια του ελληνικού έθνους. Ένα πνεύμα σπινθηροβόλο, με γραφή εντυπωσιακά ζωντανή, ελκυστική και διδακτική, που προσθέτει στην τεκμηριωμένη αφήγηση τη διαχρονική χρησιμότητα της ιστορικής γνώσης. Η "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" είναι ένα έργο αληθινά μοναδικό που μέχρι σήμερα παρέμενε απρόσιτο στην ελληνική οικογένεια. Γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην αρχαΐζουσα-καθαρεύουσα, με μηδενικό εποπτικό περιεχόμενο και ανύπαρκτη κάλυψη των νεότερων χρόνων· αλλά και με σημαντικά κενά στην κάλυψη των παλαιότερων χρόνων, όπου αναπόφευκτα απουσίαζαν οι γνώσεις των τελευταίων αιώνων -ανάμεσά τους Κνωσός, Μυκήνες, Τροία, Θήρα, Βεργίνα... Σήμερα, το "National Geographic" έρχεται να προσφέρει στην ελληνική οικογένεια το μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου σε μια έκδοση που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Μεταγλωττισμένη στην κοινή νεοελληνική γλώσσα, με προσθήκη των γνώσεων των τελευταίων αιώνων. Με προσθήκη συναρπαστικού εποπτικού υλικού που ζωντανεύει την αφήγηση και μαγνητίζει μικρούς και μεγάλους. Με συμπλήρωση όλης της ιστορίας των τελευταίων αιώνων, με αυθεντικά στοιχεία, αναπαραστάσεις, χάρτες και φωτογραφίες. Κι όλ΄ αυτά, σε μεγάλους, αθάνατους, δερματόδετους τόμους, που θα αποτελέσουν κόσμημα για κάθε οικογενειακή βιβλιοθήκη. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τα κείμενα: - Νίκος Μάργαρης, εισαγωγικό σημείωμα - Κ. Παπαρρηγόπουλος, βιογραφικό σημείωμα - Πρόλογος: Κριτική προσέγγιση του αρχαίου κόσμου - Μυθικοί χρόνοι: Η καταγωγή των Ελλήνων - θεοί και ήρωες - Ηρωικοί χρόνοι: Η οργάνωση της πρώιμης ελληνικής κοινωνίας - Κοινωνική, ηθική και πολιτική κατάσταση του έθνους - Μινωικός πολιτισμός - Αιγιακός πολιτισμός - Παράρτημα: Πρώιμοι ιστορικοί χρόνοι - ερμηνεία των νέων ανακαλύψεων - Οι κάτοικοι της Ελλάδας, οι έποικοι από την Ανατολή - Σημειώσεις - Βιβλιογραφία
Κωνσταντίνος Δ. Παπαρρηγόπουλος

Κωνσταντίνος Δ. Παπαρρηγόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1815 και πέθανε στην Αθήνα το 1891. Το 1821, μετά τον απαγχονισμό του πατέρα του μαζί με άλλους Έλληνες προκρίτους, κατέφυγε με τη μητέρα του στην Οδησσό, όπου σπούδασε στο λύκειο Ρισελιέ ως υπότροφος του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλέξανδρου Α΄. Το 1830 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές του στην Αίγινα και αργότερα σε γαλλικά και γερμανικά πανεπιστήμια. Δίδαξε ιστορία στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο των Αθηνών. Το απαράμιλλο συνθετικό του έργο, η πεντάτομη "Ιστορία του ελληνικού έθνους", εκδόθηκε από το 1860 έως και το 1872, και ολοκληρώθηκε με τον "Επίλογο της ιστορίας του ελληνικού έθνους" το 1877. Αποτελεί το πρώτο έργο στο οποίο εκτίθεται ολόκληρη η ιστορία του ελληνικού έθνους συνεχόμενη και αδιαίρετη, ως μια αδιάσπαστη αλυσίδα συγγενών περιόδων και γεγονότων. Πρώτος ο Παπαρρηγόπουλος κατέδειξε τη μεγάλη σημασία του μεσαιωνικού ελληνισμού και άνοιξε το δρόμο για την αποκατάσταση της φήμης του Βυζαντίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Δρακόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

κ.ά. (Μεταφραστής)


Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)


Μαρία Αλεξίου (Μεταφραστής)


Βαγγέλης Δρακόπουλος (Επιμέλεια)


Νίκος Σ. Μάργαρης

Νίκος Σ. Μάργαρης (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Σ. Μάργαρης είναι καθηγητής στον τομέα Διαχείρισης Φυσικών Οικοσυστημάτων στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος. Το ερευνητικό έργο και οι δημοσιεύσεις του σε περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαίτερα στα μεσογειακά οικοσυστήματα, είναι γνωστά στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό τύπο. Κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή στο περιοδικό "National Geographic/ελληνική έκδοση". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Global 500 των Ηνωμένων Εθνών.

Ευριπίδης Δεσποτίδης (Επιμέλεια)


Σάββας Καρέλης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόμος:
1 από 26
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
254
Διαστάσεις:
31χ24
Βάρος:
1.519 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση