Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
Κατηγορίες:
Ημερολόγια | Σημειωματάρια , Τέχνες | Θέατρο | Κινηματογράφος , Φωτογραφία , Χόμπι , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Ο εικαστικός Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Έχει πραγματοποιήσει 26 ατομικές εκθέσεις [2007] στην Ελλάδα, τη Κύπρο, τη Γαλλία και τη Γερμανία και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Η Σοφία Καλογεροπουλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παιδικής ψυχολογίας και συγγραφής παιδικών βιβλίων. Εργάζεται ως νηπιαγωγός
και η καθημερινή επαφή της με τα παιδιά αποτελεί πηγή έμπνευσης για εκείνη.
Ο Γιάννης Αδαμάκος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1952 στον Πύργο Ηλείας. Από το 1973 έως το 1978 σπούδασε στην ΑΣΚΤ, με δασκάλους τον Γ. Μαυροΐδη, τον Δ. Μυταρά και τον Π. Τέτση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Τήνο.
Ο Γιάννης Αδαμάκος ζωγραφίζει με θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα έργων του ονομάζεται "Corpus" (Γκαλερί Νέες Μορφές). Η γυναικεία φιγούρα μεταμορφώνεται σε ανδρική, ανοίγει επάνω στο στέρνο και παίρνει τη στάση του Εσταυρωμένου (Νέες Μορφές). Ακολουθούν οι "Μάχες Κενταύρων και Λαπιθών"· από αλλεπάλληλα γραψίματα, σβησίματα ή σκισίματα του χαρτιού, τα πλευρά των Κενταύρων και των Λαπιθών γίνονται κλαδιά δένδρων. Από εκεί προκύπτει η θεματική ενότητα "Δένδρα" (Νέες Μορφές / Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης).
"Νύχτες από γραφίτη. Γραφίτης σε χαρτί". Το υλικό που χρησιμοποιεί κατ΄ αποκλειστικότητα ο Γιάννης Αδαμάκος σε μια περίοδο έξι-εφτά χρόνων.
Η συμμετοχή στα "Εφήμερα" της Μαρίας Μαραγκού είναι ευκαιρία για να ζωγραφίσει, πάλι με χρώμα, 680 μικρά (14χ19 εκ.) ζωγραφικά έργα ("καρτ ποστάλ").
Ακολουθεί η ενότητα "Τοπία", χρωματικά πεδία μεγάλων διαστάσεων (Νέες Μορφές / Ζήνα Αθανασιάσου Art Gallery/ Πινακοθήκη Πιερίδη), που καταλήγουν να γίνουν μονοχρωματικά: μπλέ-πράσινα-κόκκινα.. Από τα τελευταία δραπετεύει μια κόκκινη φιγούρα: "Handle with Care" (Νέες Μορφές / Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, Νέα Υόρκη). Αυτή η φιγούρα προσπαθεί κάπου να ενταχθεί. Τελικά βρίσκει το χώρο της μέσα στα ποιήματα της Emily Dickinson (Ζήνα Αθανασιάδου Art Gallery). Ο χώρος γίνεται κενό, διάστημα, απόσταση, σύμπαν. Είναι η τελευταία ενότητα με τίτλο The Space Between (Νέες Μορφές, Δεκέμβριος 2007).