Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608392151
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο μελετά την εννοιολογική σχέση μεταξύ της Κλασικής Πολιτικής Οικονομίας και του Μαρξισμού, ερευνώντας την μαρξική θεωρία της αξίας και τη σημασία της για τα σύγχρονα ζητήματα της οικονομικής ανάλυσης, όπως αυτά της κυκλοφορίας του κοινωνικού κεφαλαίου, της ποσοτικής θεωρίας του χρήματος, των οικονομικών κρίσεων, της οικονομικής εκμετάλλευσης και της ιδεολογικής της συγκάλυψης. Η παρούσα έκδοση δεν απευθύνεται μόνο σε φοιτητές οικονομικών επιστημών και σε οικονομολόγους, αλλά και σε όσους συνδέονται με το εργατικό κίνημα και, ως εκ τούτου, ενδιαφέρονται άμεσα για τη μαρξική θεωρία της κοινωνίας και για τη σύγχρονη συζήτηση σχετικά με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Γιάννης Μηλιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο. Τον Οκτώβριο του 1982 ίδρυσε μαζί με άλλους την τριμηνιαία επιθεώρηση οικονομικής και πολιτικής θεωρίας "Θέσεις", στην οποία μέχρι σήμερα είναι διευθυντής. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 άρθρων σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. Πέραν της ελληνικής, τα κείμενά του έχουν κυκλοφορήσει στην αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Δημούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα, στο Παρίσι (D.E.A. δημοσίου δικαίου) και στο Saarbrucken (διδακτορική διατριβή). Επιστημονικός συνεργάτης και εντεταλμένος διδασκαλίας στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Saarland. Δίδαξε ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Metz. Καθηγητής συνταγματικού και δημόσιου διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο Bandeirante του Sao Paulo. Έχει δημοσιεύσει τις μονογραφίες: Έθνη-τάξεις-πολιτική. Η διαλεκτική του πολέμου, Κριτική, Αθήνα 1995 (σε συνεργ. με τη Χριστίνα Γιαννούλη), Die Begnadigung in vergleichender Perspektive. Rechtsphilosophische, verfassungs und strafrechtliche Probleme, Dunker und Humblot, Berlin 1996.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Η. Οικονομάκης σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Περιφερειακή Ανάπτυξη, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και είναι διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ίδιου Πανεπιστημίου. Δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και σήμερα είναι Ειδικός Επιστήμονας στον Τομέα Ανθρωπιστικών-Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της τριμηνιαίας επιθεώρησης οικονομικής και πολιτικής θεωρίας Θέσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στις επιθεωρήσεις Θέσεις και Ουτοπία, καθώς και σε διεθνείς επιθεωρήσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα