Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600513974
Κατηγορίες:
Ανθρωπολογία , Ιατρική , Φυσικές & Θετικές Επιστήμες | Τεχνικά
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μετά το αντισυλληπτικό χάπι και τη γονιμοποίηση in vitro, η τεχνητή μήτρα αποτελεί το επόμενο στάδιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνητή μήτρα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για θεραπευτικούς σκοπούς, αντικαθιστώντας τις θερμοκοιτίδες των νεογνικών μονάδων, ώστε τα μεγάλα πρόωρα νεογνά να ολοκληρώνουν μέσα σε αυτή την ανάπτυξή τους. Ας μη γελιόμαστε όμως. Όλες οι τεχνολογίες της αναπαραγωγής που υπηρετούν στην αρχή ιατρικούς σκοπούς, την αντιμετώπιση δηλαδή προβλημάτων στειρότητας και επαναλαμβανόμενων αποβολών, υπερβαίνουν εν συνεχεία αναπόφευκτα το αυστηρά θεραπευτικό πλαίσιο. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
O Henri Atlan (γεν. 1931) είναι ιατρός, βιολόγος και φιλόσοφος. Oμότιμος καθηγητής βιοφυσικής στο 6ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris VI) και στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, καθώς επίσης και διευθυντής σπουδών στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας (EHESS) με αντικείμενο διδασκαλίας τη φιλοσοφία της βιολογίας. Έχει γράψει πολλά βιβλία για την κυτταρική βιολογία, τη βιοφυσική και την τεχνητή νοημοσύνη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
O Σταύρος Ζουμπουλάκης γεννήθηκε το 1953 στη Συκιά Λακωνίας. Σπούδασε νομική και φιλολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στο Παρίσι. Δίδαξε πολλά χρόνια στη μέση εκπαίδευση. Από το 1998 ως το 2012 διετέλεσε διευθυντής του περιοδικού "Νέα Εστία". Είναι πρόεδρος, από το 2008, του Δ.Σ. του βιβλικού ιδρύματος "Άρτος Ζωής". Το Φεβρουάριο 2013 ανέλαβε τη θέση του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Το 2015 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.