Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600226928
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στο βιβλίο αναδεικνύονται τα ευρύτερα πλαίσια των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων και της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης. Η έμφαση σε αυτά τα πλαίσια επιτρέπει στους ερευνητές να αναλύσουν το δυναμισμό μιας πολύπλοκης αλληλοεξαρτώμενης παγκόσμιας οικονομίας, μέσω της άμεσης ενασχόλησής τους με θέματα-κλειδιά, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι τα θέματα αυτά είναι ενσωματωμένα σε ευρύτερα πλαίσια.
Πιο συγκεκριμένα μελετώντας τα περιεχόμενα του βιβλίου ο αναγνώστης μπορεί να:
- κατανοήσει τη δομή του πλέγματος των παγκόσμιων οικονομικών και πολιτικών σχέσεων,
- μελετήσει και να αξιολογήσει την οικονομική κρίση κρατών μελών της Ευρωζώνης,
- αποκτήσει γνώσεις σε μια σειρά από ειδικά θέματα που αναδεικνύουν τη δυναμική προοπτική διεύρυνσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στη διαμόρφωση των σχέσεων της Ε.Ε. με τις γειτονικές της περιοχές,
- οδηγηθεί σε συμπεράσματα σχετικά με τα συστατικά στοιχεία των ευρύτερων πλαισίων της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης στα οποία διαμορφώνεται η σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα. Καθώς, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον είναι ασταθές περισσότερο από ποτέ επιχειρείται να τονιστεί η ανάγκη άμεσης λήψης αποφάσεων από κράτη, θεσμούς και δρώντες του παγκόσμιου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Παντελής Σκλιάς είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ως συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων) καθώς επίσης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης). Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Ευρωπαϊκή Προοπτική, με σημαντική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία), του Τρίτου Κόσμου (Ισημερινός, Κένυα, Μαλί, Τανζανία, Κοινοπολιτεία της Δομίνικα, Ινδία) και της πρώην ΕΣΣΔ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη της διεθνούς πολιτικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Μαρής είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Πραγματοποίησε Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Οικονομικές, Πολιτικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, καθώς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, με κύρια αντικείμενα μελέτης την Παγκόσμια Διακυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα