Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789600348385
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Στο σημαντικό νέο του βιβλίο ο Τζέρι Στόκερ υποστηρίζει ότι η πολιτική μετράει για τη δημοκρατία και εξηγεί γιατί περνάει κρίση. Ο συγγραφέας δείχνει ότι η αδυναμία της δημοκρατικής πολιτικής δεν οφείλεται στο ότι οι πολιτικοί είναι πιο διεφθαρμένοι ή πιο παραδόπιστοι απ’ ό,τι παλιότερα ούτε στο ότι οι πολίτες είναι πιο αδιάφοροι απέναντι στη δημοκρατία. Βαθιές αλλαγές στις κοινωνίες μας, όπως η επικράτηση του ατομισμού και του καταναλωτισμού, η άνοδος της εξειδίκευσης και τους επαγγελματισμού, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα και η παγκοσμιοποίηση των κύριων προβλημάτων, η κατάρρευση του σεβασμού και ο ρόλος που παίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην καλλιέργεια του κυνισμού έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα το έργο της διακυβέρνησης και της πολιτικής καθοδήγησης. (. . .)
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Νίκος Κοτζιάς έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνητής στα Πανεπιστήμια της Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), του Μαρβούργου (Γερμανία), της Οξφόρδης (ΗΒ) και του Χάρβαρντ (ΗΠΑ). Υπήρξε στέλεχος της Αριστεράς. Συμμετείχε στην έκδοση των περιοδικών "Επιστημονική Σκέψη" και "Διαλεκτική". Διευθύνει τη σειρά "Αναστοχασμός" στις Εκδόσεις Καστανιώτη, όπως παλαιότερα στη σειρά "Λόγος" στις Εκδόσεις Λιβάνη. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ημερησία. Εργάζεται ως εμπειρογνώμων στο υπουργείο Εξωτερικών. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες (πτυχίο), πολιτική και φιλοσοφία (μεταπτυχιακά), δίκαιο (διδακτορικό) και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (post doc) στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Τα κυριότερα έργα που έγραψε ή συμμετείχε στην έκδοσή τους είναι τα εξής: Der autonome Intellekt (1976), Η διανόηση στην Ελλάδα (1978), Τέχνη και Ιδεολογία (1984), Ο τρίτος δρόμος του ΠΑΣΟΚ (1985), Πανεπιστήμιο και Κοινωνία (1986), Η Ελλάδα στο 2000 (1987), Συνειδητό και Αυθόρμητο (1987), Ο Συνασπισμός της Αριστεράς (1988), Μια συζήτηση που δεν έγινε (1989), Auf dem Weg zur Hegemonialmacht? Deutsche Aussenpolitik nach der Vereinigung (1993), ΕΕ: Κράτος δευτέρου βαθμού ή ένα σύστημα εν τω γίγνεσθαι - Το εθνικό κράτος και η διαδικασία πολιτικής ενοποίησης στην κοινοτική Ευρώπη (1995), Labor, Market and Employment (1996), EU und Demokratie (1997), Flexible Integration in Europe (1998), Griechenland in Europa (1998), Στόχοι και τακτικές στη Διακυβερνητική Διάσκεψη της ΕΕ του 1996-1997 (1999), Culture and the dialectic of the national and global (2002).
Ο Τζέρι Στόκερ είναι καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον. Έχει γράψει και έχει επιμεληθεί περισσότερα από είκοσι βιβλία για ποικίλες πλευρές της πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα