Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602184547
Κατηγορίες:
Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Πεζογραφία , Σχέσεις | Γάμος | Οικογένεια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
(. . .) Η ευτυχία έχει κι αυτή την ιστορία της, η οποία, από τα βάθη των αιώνων, συνοδεύει τις επιθυμίες και τις απογοητεύσεις μας. Γι` αυτή την όμορφη περιπέτεια γίνεται λόγος σ` αυτό το βιβλίο, μέσα από τις διασταυρούμενες σκέψεις του φιλοσόφου, του πιστού και της ιστορικού. Από την αρχαία σκέψη μέχρι τις σύγχρονες στερήσεις, περνώντας από την επινόηση του παραδείσου, θα δούμε πώς η έννοια της ευτυχίας εξελίχθηκε στο πέρασμα του χρόνου, και κατά πόσο η πολυκύμαντη ιστορία της μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα να ζήσουμε καλύτερα.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Αντρέ Κοντ-Σπονβίλ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1952. Απόφοιτος της Ecole Normale Superieure της οδού Ουλμ και διδάκτωρ φιλοσοφίας, διδάσκει στο πανεπιστήμιο Paris I (Pantheon-Sorbonne). Μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται τα: "Traite du desespoir et de la beatitude" [1. Le Mythe d΄Icare (1984), 2. Vivre (1988)], "Une education philosophique" (1989), "Valeur et verite. Etudes cyniques" (1994), "Impromptus" (1996), "L΄Etre-temps" (1999), "Dictionnaire philosophique" (2001). "Η Μικρή Πραγματεία περί Μεγάλων Αρετών" τιμήθηκε το 1995 με το βραβείο La Bruyere της Γαλλικής Ακαδημίας. Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα έργα του: "Οι μοντέρνοι καιροί και η σοφία τους" που έγραψε σε συνεργασία με τον Λικ Φερί. Από τις εκδόσεις "Κέδρος" κυκλοφορούν οι μελέτες του "Καθρέφτες φιλοσοφίας", "Είναι ηθικός ο καπιταλισμός;" και "Ο μύθος του Ίκαρου: Πραγματεία περί απελπισμού και μακαριότητας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Jean Delumeau είναι ομότιμος καθηγητής στο College de France, ειδικός στην ιστορία της θρησκευτικής συμπεριφοράς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Arlette Farge (Αρλέτ Φαρζ) είναι ιστορικός, διευθύντρια ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (CNRS) και διδάσκει στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales. Οι έρευνές της επικεντρώνονται στον 18ο αιώνα και ιδιαίτερα σε αντικείμενα όπως οι συμπεριφορές του πλήθους, η κοινή γνώμη, οι ευαισθησίες και οι έμφυλες σχέσεις με βάση τα αστυνομικά αρχεία της εποχής. Έγραψε επίσης σχετικά με τα ίχνη του 18ου αιώνα στην εποχή μας στην εικόνα και τη φωτογραφία. Δημοσίευσε θεωρητικά κείμενα για την ιστοριογραφία. Ανάμεσα στα σημαντικότερα βιβλία της περιλαμβάνονται τα εξής: "Le Desordre des familles. Lettres de cachet des archives de la Bastille au XVIIIe siecle" (σε συνεργασία με τον M. Foucault), 1982, "La vie fragile. Violence, pouvoirs et solidarites a Paris au XVIIIe siecle", 1986, "Dire et mal dire. L΄ opinion publique au XVIIIe siecle", 1992, "Des lieux pour l΄ Histoire", 1997, "Le bracelet de parchemin. L΄ ecrit sur soi au XVIIIe siecle", 2003.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα