Η oδύσσεια του διδασκαλικού επαγγέλματος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η oδύσσεια του διδασκαλικού επαγγέλματος

Ιωάννης Ε. Πυργιωτάκης

Νίκος Π. Τερζής (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Ν. Τερζής είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, υφηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., καθηγητής Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα της Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της ελληνικής εκπαίδευσης, καθώς και με όψεις Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Συγκριτικής Παιδαγωγικής, ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την ελληνική εκπαίδευση στην ευρύτερη Βαλκανική κατά την οθωμανική περίοδο, δραστηριότητα που συνδέεται και με την παρουσία του στην Βαλκανική Εταιρεία Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (1997-2007).

Αχιλλέας Γ. Καψάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Αχιλλέας Γ. Καψάλης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Διδακτικής.

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης

Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Παναγιώτης Δ. Ξωχέλλης είναι ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και από το 1975 καθηγητής της Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Η ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα επικεντρώνονται στους τομείς Σχολική Παιδαγωγική, Διδακτική Έρευνα, Εκπαίδευση-Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Ιωάννης Ε. Πυργιωτάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Πυργιωτάκης είναι καθηγητής κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης και πρώην Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Δίδαξε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και είχε την ευκαιρία να βιώσει την ανελαστικότητα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος στα πλαίσια μιας μετασχηματιζόμενης αγροτικής κοινωνίας, γεγονός που επηρέασε το έργο του. Οι σπουδές του στην Ελλάδα και στη Γερμανία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εκπαιδευτική του εμπειρία, συνέβαλαν στην εκπόνση στέρεου ερευνητικού - συγγραφικού έργου σε τρεις κυρίως τομείς: - Εκπαιδευτική ανισότητα - Ιστορία - κοινωνιολογία της εκπαίδευσης - εκπαιδευτική πολιτική - Κοινωνιολογία του εκπαιδευτικού επαγγέλματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
255
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.39 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση