Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789605011949
Κατηγορίες:
Πολιτική | Οικονομία , Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Δοκίμια
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Μεταξύ 1990 και 2000 το μέσο βιοτικό επίπεδο της ανθρωπότητας αυξήθηκε περισσότερο απ’ όσο είχε αυξηθεί από το έτος 1 μέχρι το 1820. Δισεκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν ή αναμένεται να βγουν έτσι από την αθλιότητα. Κι όμως, ένας καινούργιος μαλθουσιανισμός φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του: εξαιτίας των εύθραυστων περιβαλλοντικών ισορροπιών, είμαστε πια υπερβολικά πολλοί για να ευημερούμε. Έπειτα από 200 χιλιάδες χρόνια αγώνων ενάντια στις δυνάμεις της φύσης, ο άνθρωπος απέκτησε πάνω της μια τραγική υπεροχή, και γι` αυτό είναι υποχρεωμένος να απαρνηθεί την οικονομική ανάπτυξη: πολλοί είναι αυτοί που επαγγέλλονται το σταμάτημα της ανάπτυξης και την αναστολή της προόδου. Οι συγγραφείς του βιβλίου, αντίθετα, πιστεύουν ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανθρώπινης ανάπτυξης χωρίς να θυσιάσουμε τα οικοσυστήματα του πλανήτη, υπό τον όρο να εντείνουμε τις δημοκρατικές μας διεκδικήσεις. Το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στην οικολογική ισότητα.
Ο Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και υπόψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες αναφορικά με την κοινωνική πολιτική, την κοινωνία των πολιτών, τα Βαλκάνια, την Παλαιστίνη και την οικολογία.
O Ζαν-Πωλ Φιτουσσί γεννήθηκε το 1942. Είναι καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού, πρόεδρος του Γαλλικού Παρατηρητηρίου Οικονομικής Συγκυρίας (OFCE) και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας "Le Monde".
Έχει διδάξει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Διευθύνει από το 1999 το "Rapport Annuel sur l΄Etat de l΄Union Europeenne"/"Eτήσια Έκθεση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορούν τα βιβλία του: "Για να μπορούμε να επιλέγουμε: για τον δημοκρατικό έλεγχο της ευρωπαϊκής νομισματικής εξουσίας" και "Η απαγορευμένη συζήτηση: νόμισμα, Ευρώπη, φτώχεια".
Άλλα βιβλία του:
- "Inflation, equilibre et chomage" (1973)
- "Unemployment in Western Countries" (συνεργ: E. Malinvaud) (1980)
- "Modern Macroeconomic Theory" (1983)
- "The Slump in Europe: Reconstructing Open Macroeconomic Theory" (συνεργ: E. S. Phelps) (1988)
- "A l΄Est en Europe" (1990)
- "Entre convergences et interets nationaux: l΄Europe" (1994)
- "Economic Growth: Capital and Labour Markets" (1995)
- "Le Nouvel age des inegalites" (συνεργ: P. Rosanvallon) (1996)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Ελουά Λοράν είναι οικονομολόγος του OFCE και διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και στο Κολέγιο Ανώτατων Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα