Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789600343564
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Γύρω στα τέλη του 18ου αιώνα, δύο νεαροί Γερμανοί ετοιμάζονται να μετρήσουν τον κόσμο. O ένας, ο Αλεξάντερ φον Χούμπολτ, διασχίζει ζούγκλες και στέπες, διαπλέει τον Oρινόκο, δοκιμάζει δηλητήρια, μετράει ψείρες, σέρνεται σε σπηλιές, κατακτά κορυφές ηφαιστείων και συναντά θαλάσσια τέρατα και ανθρωποφάγους. O άλλος, ο μαθηματικός και αστρονόμος Καρλ Φρίντριχ Γκάους, δεν μπορεί να ζήσει χωρίς γυναίκες, όμως πετάγεται από το κρεβάτι του την πρώτη κιόλας νύχτα του γάμου του για να σημειώσει μαθηματικές εξισώσεις - και αποδεικνύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Γοτίγγη, ότι ο χώρος καμπυλώνει. Γερασμένοι, διάσημοι και κάπως παράξενοι, συναντιούνται στο Βερολίνο το 1828 και δίνουν το έναυσμα για να γραφεί ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων. Τεράστια λογοτεχνική και εμπορική επιτυχία στη Γερμανία, η "Μέτρηση του κόσμου" ήδη μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
Ο Ντάνιελ Κέλμαν ανήκει στους σημαντικότερους ευρωπαίους συγγραφείς της νεότερης γενιάς. Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1975. Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Λογοτεχνίας του Μάιντς, καθώς και της Γερμανικής Ακαδημίας για τη Γλώσσα και την Ποίηση. Ο ίδιος άρχισε να δημοσιεύει όταν ήταν 22 ετών. Προκάλεσε αίσθηση με το μυθιστόρημα "Εγώ και ο Καμίνσκι" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008) και σύντομα καθιερώθηκε στη συνείδηση κριτικών και αναγνωστών με το μυθιστόρημά του "Η μέτρηση του κόσμου" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2007), ένα από τα πλέον επιτυχημένα έργα της σύγχρονης γερμανικής πεζογραφίας, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Για το έργο του έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Βραβείο Λογοτεχνίας του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ και τα λογοτεχνικά Βραβεία Κλάιστ, Τόμας Μαν και Φρίντριχ Χέλντερλιν. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Φήμη" (2009), "F" (2013) και "Έπρεπε να είχες φύγει" (2017). Όλα τα έργα του συγγραφέα τα έχει μεταφράσει ο Κώστας Κοσμάς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η αλήθεια είναι ότι δεν το τελείωσα. Με κούρασε. Δεν το βαρέθηκα όμως. Αξίζει να διαβαστεί. Με συνήρπασαν περισσότερο τα μαθηματικά κεφάλαια με τον Γκάους. Με τρόμαξε το μέγεθος της περιέργειας των εξερευνητών και τα βασανιστήρια που εθελοντικά υποβάλλονταν για να ανακαλύψουν και να μετρήσουν πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα! Ίσως σε έναν άλλον αναγνώστη να φανεί πιο καλό. Αλίμονο, δεν το παραπετάω. Ρίξτε του μια ματιά (εις βάθος) και δε θα βγείτε χαμένοι. Πάνος Τουρλής