Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789604881109
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τα παιδιά μας σήμερα έχουν ανάγκη να θέσουν γερά θεμέλια γνώσεων και να αναπτύξουν νωρίς στη ζωή τους μαθησιακές δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.
Με στόχο τους μαθητές 8 ως 14 ετών, το National Geographic δημιούργησε ένα μοναδικό νέο σύστημα, τη "Μεγάλη Μαθητική Εγκυκλοπαίδεια Α-Ω" του National Geographic. Ένα σύστημα έντυπων και ψηφιακών μέσων που μπορεί να αποτελέσει το βασικό εκπαιδευτικό βοήθημα των παιδιών μας από το δημοτικό ως το γυμνάσιο, πάντα δίπλα τους, στη βιβλιοθήκη και στον υπολογιστή τους.
Σχεδιασμένη ειδικά για μαθητές, η "Μεγάλη Μαθητική Εγκυκλοπαίδεια" του National Geographic είναι βελτιστοποιημένη για νέους αναγνώστες που βρίσκονται στη διαδικασία της διαμόρφωσης των βασικών γνώσεων και των μαθησιακών δεξιοτήτων. Γι` αυτό και το περιεχόμενο, η εμφάνιση και η γενική αίσθηση δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές εγκυκλοπαίδειες οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους.
- 100% μαθητική
- 100% ψηφιακή
- 100% πρωτοποριακή
- 100% σύγχρονη και πλούσια
Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1939, όπου κι έζησε τα σχολικά του χρόνια, ενώ στην συνέχεια σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και δημοσίευσε τις πρώτες του ερευνητικές εργασίες στο Ιmperιal College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου - από όπου και έλαβε το 1973 το διδακτορικό του δίπλωμα - ενώ έχει συνεργασθεί με πολλά άλλα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και Πανεπιστήμια. Μετά την επιστροφή του από την Αγγλία εργάσθηκε σαν ερευνητής στον "Δημόκριτο", αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης, ενώ από το 1978 άρχισε να διδάσκει και να συμμετέχει στην οργάνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1982 εκλέγεται καθηγητής του Ιδρύματος, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του.
Η επιστημονική του έρευνα έχει περιστραφεί γύρω από τις θεμελιώδεις αλληλοεπιδράσεις του σύμπαντος και την δομή της ύλης. Στην Κρήτη ασχολήθηκε επίσης με την αιολική ενέργεια, ως δε Επισκέπτης Καθηγητής (1989 - 1990) στο Πανεπιστήμιο του Harνard των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιστορία της Επιστήμης. Τον Μάϊο του 1990 εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ επανεκλέγεται το 1993 για μια ακόμα τριετία.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η κόμη της Βερενίκης" - στο οποίο και βασίσθηκε η τηλεοπτική σειρά "Αναζητώντας την Βερενίκη" στην ΕΤ1, "Κοσμογραφήματα" και "Η αυτοβιογραφία του φωτός". Υπήρξε επίσης συνεργάτης της εφημερίδας το "Βήμα" και μέλος (1997-2002) του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Τον Σεπτέμβριο του 2000 ανέλαβε την Προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο του Ιονίου. Από τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.
Ο Νίκος Σ. Μάργαρης είναι καθηγητής στον τομέα Διαχείρισης Φυσικών Οικοσυστημάτων στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος. Το ερευνητικό έργο και οι δημοσιεύσεις του σε περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαίτερα στα μεσογειακά οικοσυστήματα, είναι γνωστά στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό τύπο. Κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή στο περιοδικό "National Geographic/ελληνική έκδοση". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Global 500 των Ηνωμένων Εθνών.