Η μεγάλη μαθητική εγκυκλοπαίδεια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η μεγάλη μαθητική εγκυκλοπαίδεια

Από το δημοτικό ως το γυμνάσιο, στη βιβλιοθήκη και στον υπολογιστή: Αρετ-Αφε

Συλλογικό έργο

Περισσότερο από κάθε άλλη εποχή τα παιδιά μας σήμερα έχουν ανάγκη να θέσουν γερά θεμέλια γνώσεων και να αναπτύξουν νωρίς στη ζωή τους μαθησιακές δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.

Με στόχο τους μαθητές 8 ως 14 ετών, το National Geographic δημιούργησε ένα μοναδικό νέο σύστημα, τη "Μεγάλη Μαθητική Εγκυκλοπαίδεια Α-Ω" του National Geographic. Ένα σύστημα έντυπων και ψηφιακών μέσων που μπορεί να αποτελέσει το βασικό εκπαιδευτικό βοήθημα των παιδιών μας από το δημοτικό ως το γυμνάσιο, πάντα δίπλα τους, στη βιβλιοθήκη και στον υπολογιστή τους.

Σχεδιασμένη ειδικά για μαθητές, η "Μεγάλη Μαθητική Εγκυκλοπαίδεια" του National Geographic είναι βελτιστοποιημένη για νέους αναγνώστες που βρίσκονται στη διαδικασία της διαμόρφωσης των βασικών γνώσεων και των μαθησιακών δεξιοτήτων. Γι` αυτό και το περιεχόμενο, η εμφάνιση και η γενική αίσθηση δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές εγκυκλοπαίδειες οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές τους.

- 100% μαθητική
- 100% ψηφιακή
- 100% πρωτοποριακή
- 100% σύγχρονη και πλούσια

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Γραμματικάκης

Γιώργος Γραμματικάκης (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1939, όπου κι έζησε τα σχολικά του χρόνια, ενώ στην συνέχεια σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και δημοσίευσε τις πρώτες του ερευνητικές εργασίες στο Ιmperιal College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου - από όπου και έλαβε το 1973 το διδακτορικό του δίπλωμα - ενώ έχει συνεργασθεί με πολλά άλλα Ευρωπαϊκά εργαστήρια και Πανεπιστήμια. Μετά την επιστροφή του από την Αγγλία εργάσθηκε σαν ερευνητής στον "Δημόκριτο", αργότερα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης, ενώ από το 1978 άρχισε να διδάσκει και να συμμετέχει στην οργάνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1982 εκλέγεται καθηγητής του Ιδρύματος, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του. Η επιστημονική του έρευνα έχει περιστραφεί γύρω από τις θεμελιώδεις αλληλοεπιδράσεις του σύμπαντος και την δομή της ύλης. Στην Κρήτη ασχολήθηκε επίσης με την αιολική ενέργεια, ως δε Επισκέπτης Καθηγητής (1989 - 1990) στο Πανεπιστήμιο του Harνard των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ιστορία της Επιστήμης. Τον Μάϊο του 1990 εκλέγεται Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ επανεκλέγεται το 1993 για μια ακόμα τριετία. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Η κόμη της Βερενίκης" - στο οποίο και βασίσθηκε η τηλεοπτική σειρά "Αναζητώντας την Βερενίκη" στην ΕΤ1, "Κοσμογραφήματα" και "Η αυτοβιογραφία του φωτός". Υπήρξε επίσης συνεργάτης της εφημερίδας το "Βήμα" και μέλος (1997-2002) του Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενώ έχει τακτική συνεργασία με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Τον Σεπτέμβριο του 2000 ανέλαβε την Προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής στο Πανεπιστήμιο του Ιονίου. Από τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα.

Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος

Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος (Επιμέλεια)

O Κωνσταντίνος Δ. Σβολόπουλος (1938-2019) γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το 2003 και χρημάτισε πρόεδρός της το 2010, και ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Στρασβούργου και Παρισίων. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στα Πανεπιστήμια Στρασβούργου και Αθηνών και υφηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και διετέλεσε καθηγητής της Ιστορίας των Διεθνών Σχέσεων (1981-1989). Kατά τα έτη 1962-1965 κατέταξε το αρχείο Eλευθερίου Bενιζέλου του Mουσείου Mπενάκη. Ιστορικός μεγάλου κύρους, διετέλεσε επί εννέα χρόνια διευθυντής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.Tο 1990 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Iδρύματος "Kωνσταντίνος Γ. Kαραμανλής", του οποίου υπήρξε συνιδρυτής με τους K. Tσάτσο και K. Tρυπάνη. Tο 1989 εξελέγη καθηγητής της Iστορίας του Nεωτέρου Eλληνισμού στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. To 2003 η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο έργο τού καθηγητή Σβολόπουλου τον εξέλεξε τακτικό μέλος της στην έδρα της "Ιστορίας του Ελληνισμού κατά τους Νεώτερους Χρόνους". Μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Iδρύματος Nτε Γκωλ και επίτιμος εταίρος της Eταιρείας NA Eυρώπης του Mονάχου. Kύρια αυτοτελή έργα: "O Eλευθέριος Bενιζέλος και η πολιτική κρίσις εις την Aυτόνομον Kρήτην, 1901-1906", Aθήνα (1974), "Tο Bαλκανικόν Σύμφωνον και η ελληνική εξωτερική πολιτική, 1928-1934" (Aθήνα 1974), "Aνέκδοτον κείμενον του Eλευθερίου Bενιζέλου" (Aθήνα 1974), "H ελληνική εξωτερική πολιτική μετά την Συνθήκην της Λωζάνης: η κρίσιμος καμπή, Iούλιος-Δεκέμβριος 1928" (Θεσσαλονίκη 1977), "Yπουργείο Eξωτερικών, 1940-41. Eλληνικά διπλωματικά έγγραφα" (Aθήνα 1980), "H ελληνική εξωτερική πολιτική, 1900-1945" (Aθήνα 1992), "Kωνσταντινούπολη, 1856-1908: η ακμή του Eλληνισμού" (Aθήνα 1994), "H οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας. Iστορική επισκόπηση" (Θεσσαλονίκη 1996), "Kωνσταντίνος Kαραμανλής: Aρχείο, γεγονότα και κείμενα", (επιμ. 12 τόμοι) (Aθήνα 1992-1997), "Alexandre Ypsilanti, Correspondance inedite, 1816-1828" (Thessaloniki 1999), "Eλευθέριος Bενιζέλος:12 μελετήματα" (Aθήνα 1999), "H ελληνική εξωτερική πολιτική, 1945-1981" (Aθήνα 2001), "Xαϊδάρι, 8 Σεπτεμβρίου 1944. H αόρατη στρατιά στο απόσπασμα" (Aθήνα 2002), "Tο καθεστώς των νησίδων του νοτιοανατολικού Aιγαίου. H μαρτυρία των πηγών" (Aθήνα 2002), "Η γένεση της ιστορίας του Νέου Ελληνισμού", (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2006), "Προμαχώντας στο Μεσολόγγι" (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2007), "Η απόφαση για την επέκταση της ελληνικής κυριαρχίας στην Μ. Ασία (Ίκαρος 2009), "Κατακτώντας την ανεξαρτησία", (Πατάκης 2010). Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Κατερίνα Χέλμη. Έφυγε από τη ζωή στις 13 Αυγούστου 2019, σε ηλικία 81 ετών.

Χρήστος Ζερεφός

Χρήστος Ζερεφός (Επιμέλεια)


Νίκος Σ. Μάργαρης

Νίκος Σ. Μάργαρης (Επιμέλεια)

Ο Νίκος Σ. Μάργαρης είναι καθηγητής στον τομέα Διαχείρισης Φυσικών Οικοσυστημάτων στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος. Το ερευνητικό έργο και οι δημοσιεύσεις του σε περιβαλλοντικά θέματα, ιδιαίτερα στα μεσογειακά οικοσυστήματα, είναι γνωστά στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό ελληνικό τύπο. Κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή στο περιοδικό "National Geographic/ελληνική έκδοση". Έχει τιμηθεί με το βραβείο Global 500 των Ηνωμένων Εθνών.

Σάββας Καρέλης (Επιμέλεια)


Αλέξης Κακλειδάκης (Επιμέλεια)


Μαρία Ατματζίδου (Επιμέλεια)


Αντώνης Βαμβακάρης (Επιμέλεια)


Μάρα Καζάκου (Επιμέλεια)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
4 από 26
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
1.986 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση