Η ξεµυαλισµένη
zoom in
11.00€ -10% 9.90€
Η Όλγα Ιβανόβνα, γυναίκα του γιατρού Ντυµώφ, παρασύρεται από τη µαταιοδοξία της για µια ζωή µη συµβατική, γεµάτη πάθος και συγκινή - σεις. Ξεµυαλίζεται από τους καλλιτεχνικούς κύκλους µε τους οποίους αρέσκεται να συναναστρέφεται. Η Όλγα αρχίζει να αποµακρύνεται από τον σύζυγό της και βυθίζεται για τα καλά στις συνήθειες της µποέµικης ζωής, ως απόλυτα «Ξεµυαλισµένη» . Ο «Βολόντγια», ένας δεκαεφτάχρονος νεαρός, προστατευόµενος µιας πλούσιας οικογένειας, πέφτει θύµα του ερωτικού παιχνιδιού µιας γυναίκας µεγαλύτερής του και παντρεµένης. Με τα πρώτα ερωτικά σκιρτήµατα, το εφηβικό του µυαλό αποδυναµώνεται, και σιγά σιγά ο Βολόντγια αρχίζει να αισθάνεται εγκλωβισµένος σε µία ζωή που δεν έχει διαλέξει ο ίδιος.. «Θεέ µου, κάνε µε να µη µιλώ και να µη συζητώ γι’ αυτά που δεν γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω» έγραψε κάποτε ο Αντόν Τσέχωφ και φαίνεται ότι τήρησε τα λεγόµενά του. Οι ανθρωποκεντρικές ιστορίες του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα είναι γραµµένες µε τέτοια χειρουργική ακρίβεια, που δικαίως αναγνωρίζεται ως ο «ανατόµος της ανθρώπινης ψυχής»
Anton Pavlovich Chekhov

Anton Pavlovich Chekhov (Συγγραφέας)

Άντον Τσέχοφ (1860 - 1904): Πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ταγκανρόκ της Αζοφικής. Γιος μικροεμπόρου και εγγονός δουλοπάροικου, θα ζήσει δυστυχισμένα παιδικά χρόνια που θα σημαδέψουν ολόκληρη τη ζωή του. Αντικειμενικός, καίριος, λιτός, έδωσε με τα διηγήματα και τα θεατρικά του έργα ένα ανεπανάληπτο μωσαϊκό της ρωσικής ζωής, όπου σαρκάζει την κακότητα και τη βλακεία, την έπαρση και την απληστία, την υποκρισία και τη σκληρότητα. Μοναδικός παρατηρητής, αποτύπωνε γλαφυρά τα φαινόμενα και τα μη φαινόμενα, φωτίζοντας τις κωμικές πλευρές των τραγικών στιγμών της ζωής και τις δραματικές πλευρές της γελοιότητάς της. Γνωστά διηγήματά του είναι: "Η στέπα" (1888), "Θάλαμος 6" (1892), "Οι χωρικοί" (1897), "Η αρραβωνιαστικιά" (1903). Θεατρικά του έργα είναι: "Ιβανόφ", "Πρόταση γάμου", "Η επέτειος", "Ο γλάρος", "Ο θείος Βάνιας", "Οι τρεις αδελφές", "Βυσσινόκηπος", "Πλατόνοφ" (ανέκδοτο όσο ζούσε).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Σημηριώτης (Μεταφραστής)

Γεώργιος Σημηριώτης (1878-1964). Ο Γεώργιος Σημηριώτης, αδερφός του Άγγελου Σημηριώτη, γεννήθηκε στο Αδραμύττι της Μικράς Ασίας, μεγάλωσε όμως στη Μυτιλήνη, όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές. Στη συνέχεια έφυγε για την Αθήνα, όπου έζησε από το 1898 ως το 1906 και ταξίδεψε στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τις Η.Π.Α. Στην Αθήνα επέστρεψε το 1916, δημοσίευσε κείμενα σε λογοτεχνικά περιοδικά, εξέδωσε από κοινού με τον αδερφό του Κώστα το περιοδικό Σαλόνι (1924) και ασχολήθηκε με το θέατρο. Μετά από μια σύντομη παραμονή στη Σμύρνη πριν το 1922 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου πέρασε την υπόλοιπη ζωή του. Διευθυντής του Θεατρικού Φοιτητικού Ομίλου και Σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Στο χώρο της λογοτεχνίας πρωτοεμφανίστηκε το 1902 με την έκδοση της ποιητικής συλλογής Τραγούδια, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία και τη λογοτεχνική μετάφραση. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Γιώργου Σημηριώτη βλ. Παππάς Π.Ν., «Σημηριώτης Γεώργιος», Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια 21. Αθήνα, Πυρσός, 1933 και Σολωμονίδης Χρήστος Σ., «Σημηριώτης Γιώργος», Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας 12. Αθήνα, Χάρη Πάτση, χ.χ. (Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
88
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.144 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση