Η Ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης ακολουθεί το νήμα του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού με μια εκπληκτική αφήγηση που απλώνεται σε πάνω από έξι χιλιετίες, από τα τέλη της Εποχής του Χαλκού μέχρι τον 7ο αι. μ.Χ., αξιοποιώντας ένα εντυπωσιακό κράμα αρχαιολογικών, φιλολογικών και επιγραφικών πηγών.
«Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μία προσωπική ιστορική αφήγηση. Φιλοδοξεί, σε περιορισμένο αριθμό σελίδων, να μετατρέψει έναν τεράστιο όγκο ιστορικών πληροφοριών σε ένα εύληπτο χρονικό που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει όχι μόνο την απόμακρη χρονικά αρχαία κοινωνία που μας χάρισε τον Όμηρο και τόσα άλλα, αλλά επίσης τους ύστερους αιώνες της αρχαιότητας, τότε που μία νέα και φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη –οι Ρωμαίοι– αφομοίωσε και διαιώνισε την πολιτιστική κληρονομιά της κλασικής Ελλάδας. Επί αιώνες, ακόμα και όταν ο χριστιανισμός είχε πλέον εδραιωθεί για τα καλά, οι αρχαίοι Έλληνες, ο τρόπος ζωής και οι πολιτιστικές τους παραδόσεις έβρισκαν άσυλο πίσω από τους οπλισμένους λεγεωνάριους που φρουρούσαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Χάρη στους Ρωμαίους, ένα σωρό κομμάτια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού επιβίωσαν μέχρι τα μεσαιωνικά χρόνια. Κάποια έφτασαν μέχρι την εποχή μας. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός “πολιτισμού”. Για τα δικά μου μάτια, όπως το βλέπω τώρα που έχουν περάσει δύο περίπου χιλιετίες, ο ελληνορωμαϊκός πολιτισμός είναι στην πραγματικότητα η βάση για κάθε λογής θαύμα σήμερα. Η ιστορία μου μιλά για έναν πολιτισμό που δημιουργήθηκε από πολλά χέρια και, όπως όλες οι ιστορίες, έχει μία αρχή». Από τον πρόλογο του συγγραφέα.
Κατερίνα Σέρβη (Μεταφραστής)
Η Κατερίνα Σέρβη έχει σπουδάσει αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και λατρεύει ό,τι έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα- και έχει σελίδες σε μορφή κόμικς.
Antony Spawforth (Συγγραφέας)
O Tony Spawforth είναι Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Newcastle-upon-Tyne και Επίτιμος Διευθυντής στο Μουσείο Ελληνικής Τέχνης Shefton. Μεταξύ των έργων του συγκαταλέγονται η νέα έκδοση του "Oxford Classical Dictionary" (1996), την οποία επιμελήθηκε, καθώς και το "Greece: An Oxford Archaeological Guide" (2001), το οποίο συνέγραψε. Ως πρώην βοηθός Διευθυντή της Αγγλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, έλαβε μέρος σε πολλές ανασκαφές στον ελληνικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του Ιερού της Ελένης και του Μενελάου στη Σπάρτη. Είναι επίσης παρουσιαστής της τηλεοπτικής σειράς του BBC "Ancient Voices".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα