Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789603360346
Κατηγορίες:
Φιλοσοφία | Κοινωνιολογία | Θρησκεία , Ψυχολογία | Ψυχανάλυση , Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι , Χριστιανισμός
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Με το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας κ. Βελισσαρόπουλος δεν αποβλέπει μόνον στο να επαναφέρει στο προσκήνιο μερικά από τα θέματα που χειρίσθηκε στα βιβλία, τα δημοσιεύματα ή τις διαλέξεις του, αλλά και να προσθέσει και μερικά άλλα, που αφορούν μια γενική σύγκριση των τριών φιλοσοφιών από διάφορες απόψεις, να επανατονίσει το πόσο λίγα γνώριζαν οι αρχαίοι έλληνες για την ινδική φιλοσοφία, και τίποτε για την κινεζική. Δίνει επίσης πληροφορίες περί του πώς έγινε δεκτός ο δυτικός πολιτισμός από τους δύο μεγάλους αστικούς λαούς και πώς ο ανατολικός από τους δυτικούς.
Δεν μπορεί να γίνει βέβαια λόγος περί σινικής επιρροής στον φιλοσοφικό στοχασμό της αρχαίας Ελλάδας, αφού δεν υπήρξε συνάντηση, ούτε όμως και από την ινδική φιλοσοφία στην ελληνική, αφού τόσο ελλιπώς είχε γίνει γνωστή στην Ελλάδα. Ο δυτικός κόσμος δεν γνώρισε τις φιλοσοφίες Κίνας και Ινδίας για πολλούς αιώνες, διότι δεν είχε πραγματικά στη διάθεσή του και τα στοιχειώδη κείμενά τους, παρά πολύ αργότερα. Όλα αυτά και πολλά άλλα σας προσφέρονται από το βιβλίο ενός συγγραφέα που, συνολικά, έζησε στην Ινδία και την Κίνα επί 7 ολόκληρα χρόνια.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Δημήτρης Κ. Βελισσαρόπουλος γεννήθηκε το 1920 στην Βάρνα της Βουλγαρίας όπου λόγω ελλείψεως ελληνικών σχολείων, φοίτησε από την πρώτη τάξη του Δημοτικού ως το Baccalaureat στα γαλλικά κολλέγια St. Michel και St. Augustin στην Βάρνα και στην Φιλιππούπολη αντίστοιχα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού αποπεράτωσε μια πενταετή θητεία στον στρατό, εισήλθε στον διπλωματικό κλάδο του Υπουργείου των Εξωτερικών το 1951. Υπηρέτησε στη Νέα Υόρκη, Σόφια, Νέο Δελχί, Παρίσι, Γενεύη, Πεκίνο, Οττάβα και Βέρνη, όπου το 1986 τερμάτισε την σταδιοδρομία του. Από το Πεκίνο επισκεπτόταν περιοδικά το Βιετνάμ, όπως ήταν παράλληλα διαπιστευμένος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα