Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602481615
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Συμβαίνει πολλές φορές συγγραφείς "θαμμένοι" για τον άλφα ή βήτα λόγο να "ξεθάβωνται" μετά από χρόνια στη χώρα τους ή και αλλού και να έρχονται στην επικαιρότητα.
Τα τελευταία χρόνια η Δύση "ανακάλυψε" τον Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, που τα περισσότερα έργα του ήταν απαγορευμένα στη Ρωσία επί Στάλιν.
Το ελληνικό κοινό τον έχει γνωρίσει από το πιο πολυσυζητημένο μυθιστόρημά του, "Ο Δάσκαλος και η Μαργαρίτα".
Σπουδαίος μυθιστοριογράφος, έχει γράψει ωστόσο και καμιά δεκαριά θεατρικά έργα, που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η "Φυγή" και η "Ερυθρά Νήσος".
Η "Ερυθρά Νήσος" -τίτλος δανεισμένος από τον Ιούλιο Βερν- είναι ένα έργο φοβερά πλούσιο σε σκηνική φαντασμαγορία, σε χιούμορ, σε αλληγορίες. Καράβια και ηφαίστεια εμφανίζονται επί σκηνής, πρόσωπα και καταστάσεις βγαλμένα μέσα απ` τον Ιούλιο Βερν παρωδούνται με πολλή λεπτότητα, ιστορίες εκτυλίσσονται παράλληλα και μπλέκονται η μια στην άλλη με έναν θαυμαστά θεατρικό τρόπο.
Η Μαρία Πορτολομαίου γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1946 στην Τιθορέα Λοκρίδας. Συγγραφέας, μεταφράστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης, σύζυγος του Βαγγέλη Λάζου των εκδόσεων "Δωδώνη" (Αθήνα - Γιάννενα). Έργα της: "Μια ζωή Μαρία", ποίηση, "Η διάρρηξη", διηγήματα, "Μακρυγιάννη, οράματα;", σύνθεση κειμένων για το θέατρο, "Ρωμαίος, Ιουλιέτα και μετά τι;", θεατρικό, "Τα δυο αδέρφια μου... κι εγώ", λογοτεχνία για παιδιά, "Επειδή... κουράστηκαν", λογοτεχνία για παιδιά. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά των Ζενέ, Καμύ, Ιονέσκο, Ζιρωντίν, Σαλακρού, κ.ά., και έχει την ευθύνη της θεατρικής σειράς των εκδόσεων "Δωδώνη".
Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ (1891-1940) είναι ένας από τους σημαντικότερους νεότερους δραματουργούς της Ρωσίας. Το έργο του διακρίνεται για την καυστική του σάτιρα και το διεισδυτικό του χιούμορ. Σπούδασε ιατρική, αλλά σύντομα αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία. Ήδη από τα πρώτα του έργα, τις συλλογές διηγημάτων "Διαβολιάδα" και "Τα μοιραία αυγά" (1925), εξέφρασε την αντίθεσή του στη σοβιετική πραγματικότητα.
Ανάμεσα στα πιο σημαντικά έργα του συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω: "Η λευκή φρουρά" (1925), "Η καρδιά του σκύλου" (1925), "Το διαμέρισμα της Ζόικας" (1926), "Ο καλπασμός" (1928) "Το πορφυρό νησί" (1928) "Ο Μολιέρος" (1936), "Οι τελευταίες ημέρες" (θεατρική διασκευή 1940), "Μαύρο χιόνι" (ανολοκλήρωτο) και "Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα", το οποίο ο συγγραφέας ξεκίνησε να γράφει το 1928 και το επεξεργαζόταν ως το θάνατό του.
Το έργο του Μπουλγκάκοφ συνδέεται στενά με την ανανέωση του σοβιετικού θεάτρου, ιδιαίτερα μετά το 1955, ενώ η επίδρασή του στη σοβιετική λογοτεχνία υπήρξε τεράστια. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα