Η Ανθούλα επέλεξε να αφιερώσει το ταλέντο της στην Παράδοση της χώρας μας. Από τη Μυθολογία και την Ιστορία, το Σολωμό και το Μακρυγιάννη, ως τον Κρητικό Παντελή Πρεβελάκη, από τα Δημοτικά μας τραγούδια και τις τοπικές φορεσιές, τα ήθη και τα έθιμά μας, που μαζί με τις μνήμες της και τα προσωπικά της βιώματα από τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε, την Ερμιόνη, συντελούν όλα μαζί, στη ζύμωση που χρειάζεται για να αποτυπώσει πάνω στο έργο της την ψυχή της, τη δική της αλήθεια.
Η απλοποίηση των σχημάτων, για να μην υπάρξει τίποτα το περιττό και να κρατηθεί μόνο η ουσία πάνω στην παραμικρή λεπτομέρεια, ο άψογος συνδυασμός χρωμάτων και η καθαρή προσωπική της γραφή πάνω σε διάφορες και ποικίλες επιφάνειες, δημιουργούν μια τέλεια σύνθεση στο χώρο. Mαζί με μια μεγάλη σοβαρότητα στη μελέτη των θεμάτων της και την εμβάθυνση στην ουσία τους, όλα μαζί, συντείνουν, στο μήνυμα που θέλει να δώσει: Είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες, αυτά είναι τα όνειρά μας, τα βιώματά μας, οι χαρές και οι λύπες μας, τα παιχνίδια των παιδιών, οι γάμοι, οι γιορτές και οι χοροί μας, ο μόχθος και οι αγωνίες μας, η θάλασσα, τα υπέροχα καράβια της, τα ποτάμια, τα βουνά και τα λαγκάδια, – οι πέτρες – αυτές οι ηλιοκαμένες πέτρες – ηλιοκαμένες σαν τις ψυχές μας. Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, και με τη διαφορετικότητά μας. Κι αυτό το μήνυμα το καταφέρνει. Το αποδίδει μέσα από ένα πλούσιο μεγάλο έργο, το έργο της, με την αποκλειστικά δική της σφραγίδα επάνω, έτσι ώστε να μας κάνει ν’ ακούμε τον αγέρα ανάμεσα από τα κατάρτια, το θρόισμα των φύλλων, το κελάηδισμα των πουλιών, τον ήχο της φλογέρας, να αισθανόμαστε τη μυρωδιά των λουλουδιών και να νιώθουμε τη χαρά ή τη λύπη στα πρόσωπα των ανθρώπων και την αγωνία του καθημερινού μόχθου.
Τα έργα αυτού του δίγλωσου (Ελληνικά - Αγγλικά) λευκώματος παρουσιάστηκαν το φθινόπωρο του 2016 σε δύο εκδηλώσεις με τίτλο «Η Ελληνική Φορεσιά μέσα στο χρόνο».
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Ερμιονικού Συνδέσμου και της Λαογραφικής Στέγης Κρανιδίου, στην Ερμιόνη και στο Κρανίδι αντίστοιχα.