Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789608219724
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η μετάβαση προς μια πραγματικά ρωμαλέα δημοκρατία επηρέασε τις βασιλικές οικογένειες της Ελλάδας και της Αγγλίας καθ` όλη τη διάρκεια του θυελλώδους 20ού αιώνα. Στο βιβλίο αυτό ο Παναγιώτης Δημητράκης φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες της Βρετανικής πολιτικής έναντι των βασιλέων της Ελλάδας, την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον οίκο των Ουίνδσορ και τον οίκο των Γκλύξμπουργκ κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, του Ψυχρού Πολέμου και της κυπριακής εξέγερσης, και τελικά τον ερχομό της χούντας το 1967. Ρίχνει φως σε διακεκριμένα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και στις διενέξεις και τη μυστική διπλωματία που αυτά ενεπλάκησαν. Αυτή η ελκυστική και περιεκτική ιστορία των αγγλοελληνικών σχέσεων παρέχει μια επισκόπηση της ελληνικής ιστορίας εστιάζοντας στις διεθνείς σχέσεις. Αντλώντας υλικό από αρχεία του Φόρεϊν Όφις, από αποχαρακτηρισμένα αμερικανικά διπλωματικά αρχεία και αρχεία μυστικών υπηρεσιών καθώς και από ελληνικά αρχεία και πρόσφατα εκδοθέντα ημερολόγια, ο συγγραφέας μας δίνει μια καλά τεκμηριωμένη εκτίμηση του ρόλου του Βασιλιά Γεωργίου Α`, του Βασιλιά Κωνσταντίνου, του Βασιλιά Γεωργίου Β`, του βασιλιά Παύλου, της Βασίλισσας Φρειδερίκης και του βασιλιά Κωνσταντίνου Β` στα πολιτικά πράγματα καθώς και τις σχέσεις τους με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και την βρετανική κυβέρνηση σε εποχές κρίσης και πολέμου. Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την ελληνική και βρετανική ιστορία, καθώς και για τη μοίρα των μοναρχιών στον σύγχρονο κόσμο.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Κώστας Δεσποινιάδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1978. Από το 2001 έχει ιδρύσει το περιοδικό και τις εκδόσεις "Πανοπτικόν". Εκτός από το "Πανοπτικόν", κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα έντυπα (Εντευκτήριο, Ένεκεν, Πλανόδιον, Χουλιγκανιζατέρ, Εποχή, Κόντρα και Παρασκήνιο). Από το 2007 είναι ένας από τους υπεύθυνους της σειράς "Περάσματα" των εκδόσεων "Βάνιας". Ως επιμελητής εκδόσεων και μεταφραστής έχει συνεργαστεί με 15 περίπου εκδοτικούς οίκους.
Ο Παναγιώτης Δημητράκης είναι ιστορικός και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις Σπουδές Πολέμου στο King΄s College London, όπου έκανε και το
μεταπτυχιακό του στη Διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύεται στη Διπλωματική Ιστορία έχοντας δημοσιεύσει άρθρα στις επιθεωρήσεις Journal of Modern Greek Studies, European Security, Journal of Intelligence History, International Journal of Intelligence and Counterintelligence, Middle Eastern Studies.
Έχει γράψει τα βιβλία "Greece and the English: British Diplomacy and the Kings of Greece" (Λονδίνο, 2009), "Greek Military Intelligence and the Crescent-Estimating the Turkish Threat: Crises, Leadership and Strategic Analyses, 1974-1996" (Πλύμουθ,
θα εκδοθεί εντός του 2009), "Μυστικές Επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία-Ο Απόρρητος Πόλεμος των Ελληνικών και Βρετανικών Υπηρεσιών Πληροφοριών για την Ανατολία, 1919-1923" (Αθήνα 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα