Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 1-3 εργάσιμες
ISBN:
9789601521268
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αναφέρεται στην Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνίας, η οποία από της ίδρυσής της (1932) και, ακολούθως, μετά την μεταπολεμική ένταξή της στον αστερισμό των Ειδικευ-μένων Οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών (1947), υπήρξε ο πρωταγωνιστής των θεσμι-κών και νομοθετικών εξελίξεων στον τομέα της τηλεπικοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα.
Το βιβλίο διαιρείται σε 5 ενότητες, στις οποίες εξετάζονται, υπό το πρίσμα της διεθνούς οργάνωσης και διακυβέρνησης, τα επόμενα θέματα:
α) Οι διεθνείς θεσμοί τηλεπικοινωνίας προ της ίδρυσης της ΔΕΤ (1849-1932) (Μέρος Προ-καταρκτικό).
β) Η ίδρυση και η οργάνωση της ΔΕΤ: Γέννηση (1932), αναγέννηση (1947), εξαλλαγή (1992). Οργάνωση: συστατικά στοιχεία, σκοπός (τέλος), στόχοι, ρόλος. Σύνθεση: αυθεντι-κά μέλη (κράτη) και ψευδομέλη (μη κρατικές οντότητες (μέλη Τομέων και εταίροι) και παρατηρητές). Εξωτερικές σχέσεις. Εσωτερική διάρθρωση (δομή και οι 3 Τομείς ή mini-ΔΕΤ) (Μέρος Πρώτο).
γ) Οι λειτουργίες της ΔΕΤ (νομοθετική, εκτελεστική, οιονεί δικαιοδοτική) και τα αντίστοι-χα κατ` ιδίαν όργανα με τις αρμοδιότητές τους (Συνδιάσκεψη Πληρεξουσίων, Παγκόσμια Διάσκεψη Διεθνών Τηλεπικοινωνιών, Παγκόσμια Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνίας, Συμ-βούλιο, Γενική Γραμματεία 3 Γραφεία Τομέων, συμβουλευτικά όργανα τεχνικής υποστή-ριξης, διοικητική μέριμνα, εσωτερικοί και εξωτερικοί μηχανισμοί επίλυσης διαφορών) (Μέρος Δεύτερο)
δ) Η ΔΕΤ στον 21ο αιώνα: Διεθνής δράση και έργα: Σχεδιασμός, υπερπόντια παρουσία, αναπτυξιακή αποστολή, φιλάλληλη δράση, δημόσιες εκδηλώσεις. Και η ανάγκη ανασυ-γκρότησης: Παρούσες προκλήσεις. Πρόταση σχεδίου δομικής μεταρρύθμισης της ΔΕΤ προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια θεσμικά προβλήματά της. (Μέρος Τρίτο).
ε) Οροι και προϋποθέσεις ανταπόκρισης της ΔΕΤ στην ανθρώπινη και ειρηνoποιό απο-στολή της κατά τον 21ο αιώνα (Επίλογος).
Και το βιβλίο κλείνει με μίαν συνοπτική αναφορά στους μεγαλύτερους πρωτοπόρους της τηλεπικοινωνίας, του Διαστήματος και της πληροφορικής (Επίμετρο).