Η αλεπού
zoom in
11.50€ -10% 10.35€

Δύο κοπέλες, η Μπάνφορντ και η Μαρτς, ζουν σ’ ένα μικρό αγρόκτημα στην Αγγλία, κατά τα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυσκολίες που συναντούν εκεί τις αποθαρρύνουν αλλά και τις δένουν περισσότερο, με μια μορφή ανεκδήλωτης ερωτικής σχέσης. Ξαφνικά, στη ζωή τους μπαίνει ένας νέος άντρας, ο Χένρυ, που μόλις έχει επιστρέψει από τις μάχες της Ευρώπης. Αμέσως η Μαρτς νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτόν. Κατά κάποιον ανεξήγητο τρόπο η παρουσία του ταυτίζεται γι’ αυτήν με το κάλεσμα της φύσης.
Το δράμα που παίζεται ανάμεσα στα τρία αυτά πρόσωπα έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του ίδιου του συγγραφέα, αλλά και τα βασικά μοτίβα της προβληματικής του: φυγή από τον βιομηχανικό τρόπο ζωής, αγώνας του άντρα για την πλήρη κατάκτηση της γυναίκας, αποτυχία της προσπάθειάς του και τελική νίκη της αυτεξουσιότητας του ατόμου, αδυναμία του ανθρώπου να αντισταθεί νοητικά στα πηγαία του ένστικτα και στους πανίσχυρους νόμους της φύσης.
Στην Αλεπού, ένα από τα καλύτερα σύντομα πεζογραφήματά του, ο Λώρενς κατορθώνει και συλλαμβάνει το φευγαλέο και ενοραματικό, εισδύοντας βαθιά στα πάθη της ψυχής και του σώματος.

Αλέξης Ζήρας (Επιμέλεια)

Ο Αλέξης Ζήρας γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Είναι κριτικός λογοτεχνίας.


David Herbert Lawrence

David Herbert Lawrence (Συγγραφέας)

Ο Ντέιβιντ Χέρμπερτ Λόρενς γεννήθηκε στο Ίστγουντ του Νότινγκχαμσαϊρ το 1885. Δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα το 1911. Πολυταξιδεμένος, έζησε στην Ιταλία (Φλωρεντία), την Αυστραλία και την Κεντρική Αμερική, για να εγκατασταθεί τελικά στη Γαλλία. Τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του είναι: "Το άσπρο παγόνι" (1911), "Γιοι και εραστές" (1913), "Ερωτευμένες γυναίκες" (1921), "Το φτερωτό φίδι" (1926) και "Ο εραστής της λαίδης Τσάτερλι" (1928). Το τελευταίο προκάλεσε σκάνδαλο και η κυκλοφορία του απαγορεύτηκε για πολλά χρόνια στην Αγγλία και στις Η.Π.Α. Την ίδια τύχη είχε και το "Ουράνιο τόξο" (1915). Η καταγγελία του βιομηχανικού πολιτισμού και των πουριτανικών ηθών της εποχής του, προκάλεσε στον Ντ. Χ. Λόρενς προβλήματα και αντιδικίες με τη λογοκρισία και το λογοτεχνικό κατεστημένο. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλογραφία του δημοσιεύτηκε το 1932 με επιμέλεια του Άλντους Χάξλεϊ. Πέθανε στην Προβηγκία το 1930.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τάνια Τσιτσέλη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
130
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.242 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση