Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες
ISBN:
9789606865176
Κατηγορίες:
Σχολικά Βοηθήματα | Ξένες Γλώσσες , Φυσικές & Θετικές Επιστήμες | Τεχνικά
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Το βιβλίο αυτό βασίζεται στις πανεπιστημιακές παραδόσεις του μαθήματος "Γεωργική Εκπαίδευση" και απευθύνεται στους φοιτητές Γεωπονικών Επιστημών αλλά μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο και στους επιστήμονες που η επαγγελματική τους απασχόληση έχει σχέση με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, το σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την απόκτηση από τον αγροτικό πληθυσμό (γεωργοί, αγρότισσες, αγροτική νεολαία) επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων για την απασχόληση του στη γεωργία και τα παραγεωργικά επαγγέλματα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας στην ύπαιθρο και τελικά την αγροτική ανάπτυξη των περιοχών.
Το περιεχόμενο διαιρείται σε έξι κεφάλαια.
Το πρώτο αφορά στις βασικές έννοιες και τα αντικείμενα της γεωργικής εκπαίδευσης.
Το δεύτερο πραγματεύεται την εξέλιξη της εκπαίδευσης για τον αγροτικό πληθυσμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση σε επιλεγμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε., π.χ. ανταγωνιστικά για την ελληνική γεωργία εξαιτίας της παραγωγής μεσογειακών αντίστοιχων προϊόντων: Ιταλία - Ισπανία - Πορτογαλία, κράτη-μέλη αντίστοιχα σε πληθυσμό και αγροτικές δομές με την Ελλάδα: Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Κάτω Χώρες και κράτη-μέλη με μεγάλη παραγωγή σε βιομηχανικά προϊόντα που παρόλα αυτά διαθέτουν αλλά και υποστηρίζουν τον αγροτικό τομέα: Γαλλία, Γερμανία.
Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται συνοπτικά η διαδικασία της μάθησης στα πλαίσια του επαγγελματικού εκπαιδευτικού συστήματος (βασική επαγγελματική εκπαίδευση και επιμόρφωση/κατάρτιση).
Το πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό (διδακτικοί στόχοι, προετοιμασία και σχέδιο μαθήματος/μέθοδοι σχεδιασμού, βασικά κριτήρια για την εκλογή του περιεχομένου της διδασκαλίας κ.λπ.) με έμφαση στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον αγροτικό χώρο.
Το έκτο κεφάλαιο περιλαμβάνει θέματα διδακτικής (μορφές διδασκαλίας με παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους, διδακτικά μέσα) αλλά και μεθόδους αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τον αγροτικό χώρο.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Η Αφροδίτη Παπαδάκη - Κλαυδιανού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής και πτυχιούχος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. (1982-1984) και διδακτορικές σπουδές στους κλάδους Εκπαίδευση, Επιμόρφωση / Κατάρτιση Ενηλίκων, Γεωργική Συμβουλή, Απασχόληση / Πολυδραστηριότητα για τον αγροτικό πληθυσμό και τα στελέχη, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Justus - Liebig Giessen / Γερμανία (1984-1987).
Από το 1987 είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Αγροτικής Οικονομίας της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει 70 περίπου επιστημονικές/ερευνητικές εργασίες και μονογραφίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά ή τόμους στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό εισηγήσεων σε Επιστημονικά Συνέδρια, Συμπόσια, Ημερίδες κ.λπ., στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για την εμπειρία της και επαφή της με τον ελληνικό και ευρωπαϊκό αγροτικό χώρο συνάδει η συμμετοχή της σε 20 ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, από τα οποία στα 12 ήταν επιστημονικώς υπεύθυνη. Υπήρξε προσκεκλημένη διαφόρων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ακαδημιών για διαλέξεις, καθώς επίσης και μέλος ή Πρόεδρος Οργανωτικών ή Επιστημονικών Επιτροπών Συνεδρίων και Επιστημονικών Εταιρειών.
Είναι παντρεμένη με το Γιάννη Κλαυδιανό και μητέρα δύο παιδιών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα