Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπουδασε στο Παρίσι συγκριτική λογοτεχνία, θεατρολογία και ανθρωπολογία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Το 1985 εξέδωσε με τον Μάνο Χατζιδάκι το πολιτιστικό περιοδικό "Το Τέταρτο". Έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο και διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα "Τα Νέα". Από τα μυθιστορήματά του, το "Αδιανόητο τοπίο" και η "Πτώση του Νάρκισσου" έχουν εκδοθεί ή είναι υπό έκδοση σε αρκετές ξένες γλώσσες (γαλλικά, ιταλικά, σερβικά, τουρκικά, βουλγάρικα). Από το 1996 εργάζεται στον εκδοτικό χώρο. Το μυθιστόρημά του "Η δύναμη του σκοτεινού θεού" τιμήθηκε το 1999 με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών. Το 2004 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε ένα από τα μεγάλα της βραβεία, το "Αργυρό Μετάλλιο για την ακτινοβολία της γαλλικής γλώσσας και της λογοτεχνίας". Μεταξύ Μαρτίου 2010 - Οκτωβρίου 2011 (οπότε παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους), διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού.
Ο Π. Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής της ευρωπαϊκής πολιτικής και ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει συμμετάσχει, ως εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε όλες τις σημαντικές κοινοτικές διαπραγμάτευσεις, συμπεριλαμβανομένης της διακυβερνητικής διάσκεψης για την επεξεργασία της Συνθήκης του Maastricht για την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. ΄Εχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων και βιβλίων για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση και πολιτική.
Γάλλος ιστορικός, καθηγητής στο Institut des Hautes Etudes Europeennes (IHEE) του Στρασβούργου. Γνωστότερα έργα του: "Les Relations economiques entre la France et l΄Allemagne de 1898 a 1914" (A. Colin, 1969), (μαζί με τους F.-G. Dreyfus και Roland Marx) "Histoire generale de lʼEurope" (PUF, 1980), "L΄Allemagne et le monde au XXe siecle" (1984), "Robert Schuman, Homme d΄Etat 1886-1963" (Imprimerie nationale, 1986, επανέκδοση, 1988), (επιμ.) "Histoire des debuts de la construction europeenne (mars 1948-mai 1950)" (Βρυξέλλες, 1986),"Histoire de l΄Allemagne" (μαζί με τον Sylvain Schirmann, Hatier, 1992), "Histoire de la Haute Autorite de la Communaute europeenne du charbon et de lʼacier" (Βρυξέλλες:
Bruylant, 1993), "Peripeties franco-allemandes du milieu du XIXeme siecle aux annees 1950" (συλλογή άρθρων, Βέρνη, 1995), (επιμ. μαζί με τους Marie-Therese Bitsch και Wilfried Loth) "Institutions europeennes et identites europeennes" (Βρυξέλλες, 1998), κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα