Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604511174
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Εύη Κοντόρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κατά καιρούς εργαστεί ως συντάκτρια στον περιοδικό τύπο και ως υπεύθυνη προγράμματος και παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχει ήδη εκδώσει τα βιβλία: "Ο Σπόρος κι εγώ", " Το κυνήγι της χαμένης παρτιτούρας" (το οποίο και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Μιχαήλας Αβέρωφ 1987 από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών), "Η ανταρσία της Κυριακής".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Θανάσης Μπαλοδήμας γεννήθηκε το 1973 στην Πύλο Μεσσηνίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει ασχοληθεί και με μεταφράσεις. Από το 1995 εργάζεται στην εφημερίδα "Ριζοσπάστης".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Σταύρος Κουτράκης γεννήθηκε από αγροτική οικογένεια στο Πυθαγόρειο της Σάμου (1951), όπου τέλειωσε και το λύκειο. Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό Ωδείο (πτυχίο ωδικής κλπ.) και δίδαξε σαν καθηγητής για ένα χρόνο.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική (έξι ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Σάμο) και εργάστηκε σε γνωστά θέατρα σαν ζωγράφος σκηνικών.
Η πρώτη εμφάνιση με γραφτά του έγινε στις "Γιορτές της Άνοιξης" στην Ηλιούπολη. (Πρώτο βραβείο για το δοκίμιο με θέμα: "Εισαγωγή στο λαϊκό μας πολιτισμό").
Με την επιστροφή του στη Σάμο (1981) δίδαξε ζωγραφική και μουσική στη ΝΕΛΕ και οργάνωσε μουσικά ερασιτεχνικά σχήματα. Σχεδίασε και ζωγράφισε σκηνικά για παραστάσεις ερασιτεχνικών θιάσων και πραγματοποίησε θεατρικές παραστάσεις με παιδιά του δημοτικού σε δικά του κείμενα.
Τύπωσε το πρώτο του ποιητικό έργο "Ο μέγας θέρος-έπος τάχα", το 1998 και το δεύτερο "Πανδώρα", το 2000.
Έχουν συμπεριληφθεί δυο διηγήματα του σε συλλογές των εκδόσεων "Υπερόριος" του ομίλου "Πολιτιστικής Παρέμβασης στη Σάμο". Διηγήματα και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Κάκια Παυλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε σε όλη την Ελλάδα ακολουθώντας την ιδιορρυθμία της δουλειάς του πατέρα της (υπάλληλος της ΔΕΗ στο τμήμα κατασκευής γραμμών υπερυψηλής τάσης). Ο συνδυασμός της υπερυψηλής τάσης συναισθηματικών φορτίσεων και της συχνότητας των μετακινήσεων γέννησε μέσα της ένα τσιγγάνικο ιδίωμα φυγής, που υιοθέτησε καραβάνι την Ποίηση.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. Ζει και εργάζεται στα Γιαννιτσά. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 2002-03, ως καθηγήτρια Πληροφορικής. Υπηρετεί στο Γυμνάσιο Πέλλας με οργανική θέση και είναι υπεύθυνη της σχολικής εφημερίδας. Δραστηριοποιείται ενεργά με το Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας από το 2005.
Γράφει από τα εφηβικά της χρόνια. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο του Ν. Πέλλας, σε blogs, στην "Ποιητική ανθολογία του Νομού Πέλλας" που εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας το 2005, καθώς και στα "Ποιητικά μονοπάτια στην Πέλλα" που εκδόθηκε το 2009 από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας. Το 2010 εκδόθηκε η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "Σταγόνες Συναισθημάτων" - ιδιωτική έκδοση. Το 2012 κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή "Θηλυκές οι Θηλιές του Κόσμου", Άνεμος Εκδοτική. Το 2015 κυκλοφόρησε ο "Συνεργός" από την Ars Poetica, μία συλλογή με μικρές ιστορίες.
Συμμετέχει με το διήγημά της "Νέα εκκίνηση" στην Ανθολογία Διηγήματος με θέμα τη μετανάστευση που τιτλοφορείται "Γεια σου Φίλε" από τις εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Την περίοδο 1974-1980 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο το Λευτέρη Κανακάκι στο Προκαταρκτικό και τον Κώστα Γραμματόπουλο στη Χαρακτική. Τη διετία 1979-1981 σπούδασε στο φροντιστήριο της Τέχνης του Βιβλίου, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με δάσκαλο το Γιάννη Παπαδάκη. Το 1981-1982 παρακολούθησε Σχέδιο και Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή του Παρισιού, με αφορμή μια υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ για Βιβλιοδεσία. Από το 1985 έως το 1988 ήταν υπότροφος του ΙΚΥ στη Χαρακτική.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα διδάχθηκε Χαρακτική και Τέχνη Βιβλίου κοντά στο χαράκτη Γιώργη Βαρλάμο. Το 1984 παίρνει το ένα από τα δύο πρώτα βραβεία για το σχεδιασμό γραμματοσήμου με θέμα "Αθήνα, 150 χρόνια Πρωτεύουσα". Το 1990 βραβεύεται από τη Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού στο διαγωνισμό σχεδιασμού Καλλιτεχνικού Βιβλίου με θέμα "Ο ΄Υμνος εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού".
Το 2000 τιμάται με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για το βιβλίο της Γεωργίας Ανεζίνη-Λεράκη "Η Περιπέτεια μιας Καρδερίνας".
΄Εχει πραγματοποιήσει 14 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις εκθέσεις του ΕΕΤΕ, της ΕΕΔΥΕ, του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, της Εταιρείας "Α. Τάσσος", της Εταιρείας Εικονογράφων Βιβλίων για Παιδιά "Ο Αίσωπος" κ.ά.
Ασχολείται με τη φιλοτέχνηση βιβλίων και εντύπων και την εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά.