Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789600618891
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Ελένη Ζέτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή αγάπησε τον αθλητισμό και ξεκίνησε από τον στίβο (άλμα σε μήκος και σφαίρα) στην ομάδα του Ηρακλή. Μετά μυήθηκε στις βασικές αρχές του μπάσκετ, ενώ παράλληλα έπαιζε μπάσκετ και βόλεϊ στις σχολικές ομάδες. Το 1972 ξεκίνησε το βόλεϊ από το κλιμάκιο που είχε δημιουργήσει τότε η Ομοσπονδία για την ανάπτυξη του αθλήματος. Υπέγραψε δελτίο στον Α.Σ. ΆΡΗ Θεσσαλονίκης όπου έπαιξε (ήταν αρχηγός της ομάδας) από το 1972 έως το 1985. Το 1973 καλείται για πρώτη φορά στην Εθνική Ομάδα και συμμετέχει σε όλες τις τότε διοργανώσεις της έως το 1977 που σταματάει τη λειτουργία της η Εθνική Γυναικών. Καλείται ξανά το 1982 και συμμετέχει έως το 1984. Το 1974 περνάει στην τότε ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης (γυμναστική ακαδημία) και παίρνει πτυχίο το 1977. Το 1977 εκλέγεται από την ΕΟΠΕ ως η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς. Από το 1977 έως το 1983 εργάστηκε ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Το 1983 διορίζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Το 1985 αποσπάται για πρώτη φορά στο ΤΕΦΑΑ όπου διδάσκει βόλεϊ έως το 2001. Το 1985 αναλαμβάνει προπονήτρια του κλιμακίου κορασίδων της Βόρειας Ελλάδας έως το 1988. Από το 1988 έως το 1998 προπονεί την ομάδα ΠΑΟ Διοικητηρίου, ενώ παράλληλα είναι στις πρώτες ομάδες της Θεσσαλονίκης που έχουν υποδομή. Το 1998-99 αναλαμβάνει την Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Νεανίδων και Κορασίδων. Από το 1999 έως σήμερα είναι προπονήτρια της ομάδας Βόλεϊ Γυναικών και Κορασίδων του Εαρινού Καλαμαριάς. Έχει παρακολουθήσει και διδάξει πολλά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει πολλά άρθρα, σημειώσεις για τους φοιτητές και βιβλία για το άθλημα. Από το 1990 είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΠΕ και από το 1996 Γενική Γραμματέας του. Από το 1993 έως το 2000 ήταν έφορος του Ε.Α.Κ. Νεάπολης και το 2001 ορίζεται στην επιτροπή διοίκησης του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου. Από το 1996-1999 ήταν μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΠΕΣΘ. Από το 1997 είναι μέλος της ομάδας εργασίας της Γ.Γ.Α. για την εκπόνηση του ενιαίου προπονητικού σχεδιασμού στο βόλεϊ. Το Φεβρουάριο του 2001 της απονέμεται με βαθμό "άριστα" διδακτορικό δίπλωμα με θέμα: "Η επίδραση της παρατήρησης μοντέλων στην απόδοση και διατήρηση δεξιοτήτων της Πετοσφαίρισης σε παιδιά του δημοτικού σχολείου". Σήμερα διδάσκει βόλεϊ στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Νικόλαος Διγγελίδης είναι Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο την Διδακτική της Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας. Έχει επίσης διδάξει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Έχει εργαστεί σαν καθηγητής φυσικής αγωγής επί σειρά ετών σε δημοτικά σχολεία, σε γυμνάσια και λύκεια. Πρώην αθλητής της πετοσφαίρισης, ενώ έχει επίσης εργαστεί επί σειρά ετών σαν προπονητής πετοσφαίρισης σε ανδρικές και γυναικείες ομάδες.
Έχει εργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα κι έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, ενώ μελέτες του σχετικά με την σχολική φυσική αγωγή έχουν παρουσιαστεί σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιάννης Θεοδωράκης είναι αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Επίσης είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, εκδότης του περιοδικού Αναζητήσεις στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, και μέλος του editorial board του περιοδικού Psychology of Sport and Exercise. Διετέλεσε μεταξύ των άλλων, πρόεδρος για 6 χρόνια του τμήματός του, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας, μέλος του Managing Council της European Society of Sport Psychology, και μέλος επιστημονικών επιτροπών αρκετών ελληνικών και διεθνών περιοδικών σχετικών με τη φυσική αγωγή και την αθλητική ψυχολογία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, πολλές παρουσιάσεις σε συνέδρια, σεμινάρια ή ημερίδες, ενώ είναι συγγραφέας με συνεργάτες του αρκετών βιβλίων σχετικών με τη φυσική αγωγή και την αθλητική ψυχολογία ("Ψυχολογική Υπεροχή στον Αθλητισμό", "Για μια καλύτερη Φυσική Αγωγή", "Οργάνωση προγραμμάτων Αγωγής Υγείας", "Φυσική Αγωγή για το Γυμνάσιο", "Πρόγραμμα Καλλιπάτειρα", "Ψυχολογική Υποστήριξη στο στίβο", "Η Ψυχολογία στα Γυμναστήρια"). Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται σε θέματα στάσεων και πρόβλεψη συμπεριφοράς, ψυχολογικών τεχνικών και μεγιστοποίησης της απόδοσης και άσκησης και υγείας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Η Λαμπρινή Ζέρβα είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής, πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών.