Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789607182081
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν μια εγκατάσταση ERP επιτυχημένη; Φτάνει μόνο η εγκατάσταση ενός συστήματος σαν το SAP ERP ή απαιτείται και η κατάλληλη επιχειρησιακή οργάνωση, η προετοιμασία και η συνεχής βελτίωση, έτσι ώστε αυτά τα συστήματα να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους; Η παγκόσμια επιτυχία του SAP ERP οφείλεται στην πολύ μεγάλη και δοκιμασμένη λειτουργικότητα που διαθέτει, η οποία είναι βασισμένη στις βέλτιστες πρακτικές (Best Practices), που έχουν προσδιοριστεί από την τεράστια εμπειρία της SAP στο επιχειρησιακό λογισμικό. Πόσες όμως επιχειρήσεις από αυτές που έχουν εγκαταστήσει το SAP ERP γνωρίζουν τη λειτουργικότητά του και πόσες από αυτές εφαρμόζουν τις βέλτιστες πρακτικές; Τι πρέπει να κάνουν για να έχουν επιτυχημένες εγκαταστάσεις και να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα προβλήματα, που εμφανίζονται κατά την υλοποίηση ή και κατά τη λειτουργία του; Πώς εφαρμόζονται όλα αυτά στο ελληνικό περιβάλλον, που έχει μερικές σημαντικές ιδιορρυθμίες, οι οποίες σχετίζονται με την ελληνική νομοθεσία και τις ελληνικές επιχειρησιακές πρακτικές; Το πρωτότυπο αυτό βιβλίο γράφτηκε με σκοπό να αποτυπώσει τη μεγάλη εμπειρία των συγγραφέων σε έργα υλοποίησης ERP και ιδιαίτερα σε έργα SAP, και να αποτελέσει το κύριο βοήθημα: στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναδιοργανωθούν με τη βοήθεια πληροφοριακών συστημάτων, σε αυτούς που υλοποιούν έργα SAP είτε σαν πελάτες είτε σαν υλοποιητές, σε αυτούς που σκέπτονται να το εφαρμόσουν και αναζητούν πληροφορίες και σε αυτούς που ήδη το χρησιμοποιούν και θέλουν να βελτιωθούν και να αποκομίσουν περισσότερα από τη χρήση του. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δέκα κεφάλαια, στα οποία παρουσιάζονται τόσο θέματα οργάνωσης και προετοιμασίας των επιχειρήσεων για την υλοποίηση έργων πληροφορικής που περιλαμβάνουν τη σύνταξη των προδιαγραφών και τις διαδικασίες επιλογής συμβούλων, όσο και τη λειτουργικότητα του SAP ERP, όπως θα έπρεπε να εφαρμόζεται στις ελληνικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε αυτές να αποδίδουν με βάση τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, με παράλληλη τήρηση των ελληνικών νόμων και των καθιερωμένων στην Ελλάδα πρακτικών.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Ηλίας Τατσιόπουλος είναι καθηγητής διοίκησης παραγωγής, εφοδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων στο Ε.Μ.Π. και διευθυντής του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Μηχανολόγων. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής (ΙΔΙΠ-ΠΥ) της ΕΕΔΕ. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. μεγάλης ελληνικής εταιρείας πληροφορικής, μέλος του σώματος εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ευφυών συστημάτων παραγωγής (ΙΜΣ), αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικών Προμηθειών και μέλος της Βουλής για την προμήθεια υλικών υψηλής οικονομικής και τεχνολογικής αξίας. Ως υπεύθυνος του Εργαστηρίου Οργανώσεως Παραγωγής ΕΜΠ έχει εκτελέσει πολυάριθμα έργα σε θέματα διοικήσεως παραγωγής, πληροφοριακών συστημάτων ERP και logistics και ιδιαίτερα SAP σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Shelman, η βιομηχανία Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, το Πολεμικό Ναυτικό, η ΕΘΕΛ κ.λπ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ. Εργάστηκε ως σύμβουλος πληροφορικής, σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και ασχολήθηκε ιδιαίτερα στην προσαρμογή των διεθνών ERP στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα, με σκοπό την κάλυψη της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής, και συμμετείχε σε μεγάλα και σύνθετα έργα SAP στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν η ελληνικοποίηση του πακέτου λογισμικού SAP R/3, στην εταιρεία SAP Hellas της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συνιδιοκτήτης μέχρι το 2000. Σήμερα, είναι κύριος μέτοχος και γενικός διευθυντής της εταιρίας Agile A.E. συνεχίζοντας το επάγγελμα του συμβούλου πληροφορικής συστημάτων SAP σε επιχειρήσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα