Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας
ISBN:
9789602729472
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η παρούσα έκδοση παρουσιάζει τις εισηγήσεις έγκριτων νομικών στο πλαίσιο συνεδρίου, που διοργανώθηκε στη μνήμη του Καθηγητή Ι. Μανωλεδάκη.
Ειδικότερα, μετά τους χαιρετισμούς των Σ. Μανουσάκη, Χρ. Αργυρόπουλου και Π. Μπρακουμάτσου, ακολουθούν οι εισηγήσεις των Α. Παπαδαμάκη (Πρόσφατες νομολογιακές διακυμάνσεις και ερμηνευτικές εκτροπές στα εγκλήματα της απάτης και της απιστίας), Η. Αναγνωστόπουλου (Απιστία στην υπηρεσία - άρθρο 256 ΠΚ), Σ. Παύλου (Αξιόποινη υπερημερία: Αληθινή προσβολή της περιουσίας ή καταχρηστική ποινικοποίηση;), Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου (Η δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα: Νεότερες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση), Π. Τσιρίδη (Τα πτωχευτικά αδικήματα), Λ. Τσόγκα (Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με κύριο αδίκημα τη φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία και δικονομικά ζητήματα), Β. Αδάμπα (Η ζημία στην απάτη και την πλαστογραφία με σημείο αναφοράς τη σχέση πρόστησης και τον Ν 1608/1950) και Ι. Ηρειώτη (Αποκατάσταση του παθόντος στα αδικήματα κατά της περιουσίας - άρθρο 406Α ΠΚ και ο θεσμός της Ποινικής Συνδιαλλαγής - άρθρο 308Β ΚΠΔ).
Το έργο ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων, τα οποία έλαβαν χώρα κατά το κλείσιμο του συνεδρίου, υπό τον συντονισμό της Μ. Καϊάφα-Γκμπάντι.
Ο Λάμπρος Τσόγκας υπηρετεί ως Αντεισαγγελέας Εφετών στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης. Εισήχθη στο δικαστικό σώμα το έτος 1999. Διατέλεσε επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας, επίκουρος εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αναπληρωτής επόπτης εισαγγελέας στο κατάστημα κράτησης Θεσσαλονίκης. Το Σεπτέμβριο του έτους 2016 εξελέγη διευθύνων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με θητεία μέχρι τις 30-9-2018. Έχει παρουσιάσει τέσσερις εισηγήσεις για την καταδίωξη οικονομικών εγκλημάτων στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τα οικονομικά εγκλήματα στο διαδίκτυο, ενώ έχει συμμετάσχει, από το έτος 2011 έως το έτος 2018, ως εισηγητής για τα οικονομικά εγκλήματα, τη διαδικασία διαμεσολάβησης, την ανήλικη παραβατικότητα, τους νέους δικαστικούς χάρτες και την αθλητική βία σε επιστημονικά σεμινάρια στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ) και σε επιστημονικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.