Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789604267187
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Τα περισσότερα από τα τριάντα οκτώ κείμενα του γαλλόφωνου ποιητή και δοκιμιογράφου Δημήτρη Τ. Άναλι, που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκδοση, συντάχθηκαν κατευθείαν στα ελληνικά και δημοσιεύτηκαν ως επιφυλλίδες στον αθηναϊκό Τύπο τη διετία 2003-2005.
Ακόμη κι αν ορισμένα από αυτά έχασαν τον επίκαιρο χαρακτήρα τους από την εποχή της πρώτης δημοσίευσής τους, ακόμη κι αν μερικά πρόλαβε, εν τω μεταξύ, το κύμα της διεθνούς Ιστορίας να τα ανατρέψει ή να τα διαψεύσει, στη συντριπτική πλειοψηφία τους παραμένουν λίαν επίκαιρα ή αποβαίνουν προφητικά, ικανά να διαφωτίσουν με γνωστική επάρκεια και διορατική οξυδέρκεια τον έλληνα αναγνώστη για θεμελιώδη ζητήματα της πολιτικής, της θρησκείας και της κοινωνίας του εξωτερικού και εσωτερικού της χώρας, που δεν αφορούν μόνο στο τι έγινε αλλά και στο τι μέλλει γενέσθαι.
Το παρόν βιβλίο πραγματοποιεί, ένα χρόνο μετά, το τελευταίο συμβόλαιο έκδοσης που υπέγραψε ο Δημήτρης Τ. Άναλις πριν τον θάνατο του.
[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]
Ο Δημήτρης Τ. Άναλις (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Τσακανίκα) είναι γαλλόφωνος συγγραφέας, γνωστός από το ποιητικό και δοκιμιακό έργο του, ειδικός σε θέματα γεωστρατηγικής και σε προβλήματα των μειονοτήτων των Βαλκανίων. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο Παρίσι, τη Λοζάνη και τη Γενεύη. Η διατριβή του, για την "Κατάληψη της εξουσίας στα μεταπολεμικά Βαλκάνια", δημοσιεύτηκε το 1978 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις της Γαλλίας και χαιρετίστηκε ως η πρώτη σε βάθος ανάλυση της περιοχής αυτής. Επί δικτατορίας εργάστηκε στον ελβετικό Τύπο και κατόπιν στη γαλλική "Le Monde" και στο "Nouvelles Litteraires". Υπήρξε συνεργάτης, για μερικά χρόνια, της Υπηρεσίας Ενημέρωσης του υπουργείου Εξωτερικών, και, κατόπιν, ειδικός σύμβουλος για ζητήματα Δυτικής Ευρώπης. Έχει δώσει, επίσης, σεμινάρια και διαλέξεις στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών της Γαλλίας, σε ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από διακόσια άρθρα και μελέτες, καθώς και έξι βιβλία για τα θέματα αυτά. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Επιτήρησης της Ομάδας Δικαιωμάτων και Μειονοτήτων. Είναι επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα