Ο Κώστας Λάμπος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Ζυρίχη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitat BERLIN. Δίδαξε στην Ανωτάτη Βιομηχανική
Σχολή Θεσσαλονίκης, (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Διετέλεσε Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθυντικό στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας. Πήρε μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο. Κυριότερα έργα του είναι:
- "UnterentwicklungAkkumulationskanale und Kapitalbildungsmoglichkeiten in den unterentwickelten Agrarlandern", F.U. Berlin, Oktober 1974.
- "Ιμπεριαλισμός και Υπανάπτυξη", Βερολίνο 1975.
- "Μετανάστευση. ‘Ευλογία’ ή Κατάρα"; Βερολίνο 1978.
- "Abhangigkeit und fortgeschrittene Unterentwicklung dargestellt am Beispiel der Landwirtschaft Griechenlands R. G. Fischer Verlag, F/M 1981.
- "Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας", Αιχμή, Αθήνα 1983.
- "Συνεταιρισμοί και Ανάπτυξη", Εκδόσεις Τυποθήτω-Δαρδανός, Αθήνα 1999
- "Από την κρίση στην υπέρβαση του Ελληνικού Περιφερειακού Καπιταλισμού", Αιχμή, Αθήνα 1988.
- "Συντεταγμένες Εθνικής Αγροτικής Ανασυγκρότησης", Ηλίανθος, Αθήνα 1991
- "Η Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης", Αθήνα 1992.
- "Εισαγωγή στον Οικονομικό Προγραμματισμό", Ηλίανθος, Αθήνα 1996
- "Αμερικανισμός και Παγκοσμιοποίηση, Οικονομία του Φόβου και της παρακμής", Παπαζήσης, Αθήνα 2009.
- "Εικόνες ζωής - Σελίδες Ιστορίας", αυτοέκδοση, Αθήνα 2012.
- "Άμεση Δημοκρατία και Αταξική Κοινωνία. Η μεγάλη πορεία της ανθρωπότητας προς την κοινωνική ισότητα και τον Ουμανισμό", Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2012.
- "Ποιος φοβάται το υδρογόνο; Η επανάσταση του υδρογόνου, η ελεύθερη ενέργεια και η απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και την καπιταλιστική βαρβαρότητα", Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2013.
- "Η άμεση Δημοκρατία στον 21ο αιώνα. Αναζήτηση της ουσίας πέρα από μύθους και ιδεολογήματα", (επιμέλεια και συμμετοχή), Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2013.
- "Θεός και Κεφάλαιο. Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας", Κουκκίδα, Αθήνα 2015.
- "Η γέννηση και ο θάνατος της ατομικής ιδιοκτησίας. Η ατομική ιδιοκτησία ως μήτρα βίας, εξουσίας, ανισότητας, εγκληματικότητας, σκοταδισμού και ανηθικότητας", Κουκκίδα, Αθήνα 2017.
http://keimenakostalampou.blogspot.com/2015/05/blog-post.html
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 έχει συγγράψει περίπου 2.000 ειδικά άρθρα και αναλύσεις. Έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά και ξένα έντυπα. Η αναλυτική και εξειδικευμένη αρθρογραφία του εστιάζεται κυρίως σε θέματα αναζήτησης, εναλλακτικής τεχνολογίας, ιστορίας, γεωπολιτικής, και βαλκανολογίας. Έχει συγγράψει ως τώρα 14 βιβλία, όπως "Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου αιώνα" (Μάρτιος 1999), "Μυστική Σερβία" (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), "Απαγορευμένη τεχνολογία" (2000), "Γεωπολιτική του αρχιπελάγους" (2000, επανέκδοση 2008), "Ελεύθερη ενέργεια" (2001), "Μετα-αποκάλυψη τώρα" (2002) και "Θεωρίες Συνωμοσίας" (2003), "Γκρίζα Ελλάδα: Η ανατομία του ελληνικού συνδρόμου" (2004), "Ο θαυμαστός κόσμος του Τέσλα" (2004, επανέκδοση Πύρινος Κόσμος 2015), "Mind Control: Ο πόλεμος για τον έλεγχο του νου" (2005), "Στοιχειωμένα Βαλκάνια" (2006, μαζί με τη Μ. Κοσάνοβιτς), "Τέσλά: Ο απαγορευμένος επιστήμονας" (2007), "Μυστική τεχνολογία" (2008), "Συνωμοσίες & θεωρίες συνωμοσίας" (2010), "999 Μαργαριτάρια της ανθρώπινης σοφίας" (2010) κ.ά. Το τελευταίο του βιβλίο (2016) έχει τίτλο "Η σκιά των Βογομιλων: Γνωστικισμός, μανιχαϊκές αιρέσεις των Βαλκανίων, καθαροί και η επίδρασή τους στο Δυτικό Πολιτισμό". Όλα τα βιβλία του οδηγήθηκαν σε πολλές επανεκδόσεις κι έγιναν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις, ακόμη και διαφωνίες. Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του σε 18, μέχρι στιγμής, συλλογικά έργα. Για ένα διάστημα υπήρξε και εκδότης ειδικών περιοδικών, όπως για παράδειγμα του εναλλακτικού περιοδικού ΖΕΝΙΘ (2004-2010), ενώ είναι δημιουργός και διαχειριστής του www.zenithmag.wordpress.com. Από το 2008 συνεργάζεται με το εβδομαδιαίο σέρβικο περιοδικό Vreme, στέλνοντας, σε συνεργασία με τη Μ. Κοσάνοβιτς, ανταποκρίσεις και αναλύσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τέλος έχει γράψει δεκάδες έρευνες, σενάρια και κείμενα για αντίστοιχα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Balkan Express της ΕΡΤ 3, καθώς και της σειράς 24 επεισοδίων με τίτλο ΄Η Γειτονιά μας τα Βαλκάνια΄, που προβλήθηκε τόσο από το Prisma plus, όσο κι από την ΕΡΤ 2. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα και κυρίως στη Σερβία, την οποία και θεωρεί "δεύτερη πατρίδα΄ του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Λιερός γεννήθηκε το 1961 στη Ρόδο. Σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και ασκεί το επάγγελμα του κτηνιάτρου. Άρχισε να ασχολείται με τα κοινά από τα μαθητικά του χρόνια και έκτοτε παραμένει κινηματικά ενεργός, συμμετέχοντας σε δράσεις, κινήσεις και πρωτοβουλίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Θ. Χατζηκωνσταντίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του γεννήθηκαν κάποτε στα Δαρδανέλια της Μικρασίας και θύματα υπήρξαν της προσφυγιάς. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Α.Π.Θ. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Εκεί κατέκτησε το Doctorat d΄ Etat στην οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Paris I - Pantheon - Sorbonne με βαθμό "Άριστα". Διδάσκει στο τμήμα διεθνών οικονομικών σχέσεων και ανάπτυξης (Δ.Ο.Σ.Α.) του Πανεπιστημίου Θράκης. Του τμήματος αυτού υπήρξε επί 7 έτη πρόεδρος, έχοντας την ευθύνη της ίδρυσης και της οργάνωσής του έως το έτος 2005. Διετέλεσε αντιπρύτανης φοιτητικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει γράψει 12 βιβλία, μεγάλο αριθμό άρθρων και επιστημονικών μελετών και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων σ΄ ολόκληρο τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο. Είναι μέλος, πρόεδρος ή γραμματεύς σε πλήθος επιστημονικών εταιριών και σωματείων. Σύζυγός του είναι η Βασιλική Αθανασίου και γιοι τους ο Θεμιστοκλής, οικονομολόγος και ο Μάριος, νομικός.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε Δίπλωμα Εμπεριστατωμένων Σπουδών (DEA) στην Επεξεργασία Πληροφορίας από το Πανεπιστήμιο της Ρεν στη Γαλλία. Εργάστηκε ερευνητικά στο Εθνικό Κέντρο Μελετών για τις Τηλεπικοινωνίες (CNET) της Γαλλίας και την πολυεθνική εταιρεία Schlumberger. Διετέλεσε σύμβουλος του υφυπουργού Άμυνας για θέματα ελληνοποίησης των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 1985 έως το 1988 εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, με κύριο αντικείμενο τις σχέσεις Ανατολής-Δύσης, τον έλεγχο των εξοπλισμών και τις πρωτοβουλίες αφοπλισμού. Από το 1989 έως το 1998, εργάστηκε στη Μόσχα, ως ανταποκριτής της Deutsche Welle, του ΑΠΕ και των εφημερίδων "Νέα", αρχικά και "Ελευθεροτυπία" αργότερα. Άρθρα του για τις ρωσικές και διεθνείς εξελίξεις έχουν δημοσιευθεί σε επιθεωρήσεις στην Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.
Έχει δημοσιεύσει μια συλλογή κειμένων που αφορούν την Ελλάδα, από το προσωπικό αρχείο του Γκέοργκι Διμιτρόφ, τη συνέντευξη με την οποία οι γιοι του Νίκου Ζαχαριάδη αποκάλυψαν τις συνθήκες θανάτου του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ και μια συνέντευξη από τον Βαλεντίν Μπερεζκόφ, προσωπικό διερμηνέα του Στάλιν στις συνομιλίες με τον Τσόρτσιλ για την Ελλάδα το 1944, και του Μολότοφ στις συνομιλίες με τον Ρέμπεντροπ το 1939.
Από το 1998 εργάζεται ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα "Επενδυτής" και στη συνέχεια "Κόσμος του Επενδυτή" και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Έχουν δημοσιευτεί συνεντεύξεις του από όλους σχεδόν τους βασικούς πρωταγωνιστές του Κυπριακού, όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Χένρι Κίσιντζερ, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο Ισμαήλ Τζεμ, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο Αλέκος Μαρκίδης, ο Σερντάρ Ντενκτάς, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Γεβγκένι Πριμακόφ, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο Μίχαελ Στάινερ, ο Τζο Λίπερμαν, ο Μάρτιν Στόουκροφτ και πολλοί άλλοι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Γιώργος Κολέμπας γεννήθηκε το 1950 στην Ήπειρο, τελείωσε γυμνάσιο-λύκειο στον Πειραιά και σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1968-1972) με μεταπτυχιακό Aufbaustudium Informatik στο Μόναχο (1974-1977). Στο διάστημα 1986-1990, κατά το οποίο δίδασκε στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Φρανκφούρτης, έκανε σπουδές οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (1978-2008) οργάνωσε πολλά περιβαλλοντικά προγράμματα και συμμετείχε σε τοπικά κοινωνικά και οικολογικά κινήματα πολιτών. Ταυτόχρονα, από το 1990, οπότε εγκαταστάθηκε στο Πήλιο, έγινε και οικο-γεωργός με στόχο την προώθηση και την οργάνωση της βιολογικής οικοπαραγωγής στην Ελλάδα και τη διακίνηση των οικολογικών προϊόντων. Από το 2008 ασχολείται πλέον, και με τη διαμόρφωση της στρατηγικής της τοπικοποίησης, στο πλαίσιο της γενικότερης πρότασης της απο-ανάπτυξης, ως απάντηση στην παγκοσμιοποίηση και τη μετάβαση σε μια αποκεντρωμένη, επανατοπικοποιημένη, αυτοδιαχειριζόμενη και οικολογική κοινωνία της ισοκατανομής. Διαχειρίζεται το μπλογκ http://topikopoiisi.blogspot.gr.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα
Ο Κώστας Λάμπος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Ζυρίχη, στην Αθήνα και στο Βερολίνο όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitat BERLIN. Δίδαξε στην Ανωτάτη Βιομηχανική
Σχολή Θεσσαλονίκης, (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Διετέλεσε Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθυντικό στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας. Πήρε μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο. Κυριότερα έργα του είναι:
- "UnterentwicklungAkkumulationskanale und Kapitalbildungsmoglichkeiten in den unterentwickelten Agrarlandern", F.U. Berlin, Oktober 1974.
- "Ιμπεριαλισμός και Υπανάπτυξη", Βερολίνο 1975.
- "Μετανάστευση. ‘Ευλογία’ ή Κατάρα"; Βερολίνο 1978.
- "Abhangigkeit und fortgeschrittene Unterentwicklung dargestellt am Beispiel der Landwirtschaft Griechenlands R. G. Fischer Verlag, F/M 1981.
- "Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας", Αιχμή, Αθήνα 1983.
- "Συνεταιρισμοί και Ανάπτυξη", Εκδόσεις Τυποθήτω-Δαρδανός, Αθήνα 1999
- "Από την κρίση στην υπέρβαση του Ελληνικού Περιφερειακού Καπιταλισμού", Αιχμή, Αθήνα 1988.
- "Συντεταγμένες Εθνικής Αγροτικής Ανασυγκρότησης", Ηλίανθος, Αθήνα 1991
- "Η Ζεύξη Ρίου-Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης", Αθήνα 1992.
- "Εισαγωγή στον Οικονομικό Προγραμματισμό", Ηλίανθος, Αθήνα 1996
- "Αμερικανισμός και Παγκοσμιοποίηση, Οικονομία του Φόβου και της παρακμής", Παπαζήσης, Αθήνα 2009.
- "Εικόνες ζωής - Σελίδες Ιστορίας", αυτοέκδοση, Αθήνα 2012.
- "Άμεση Δημοκρατία και Αταξική Κοινωνία. Η μεγάλη πορεία της ανθρωπότητας προς την κοινωνική ισότητα και τον Ουμανισμό", Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2012.
- "Ποιος φοβάται το υδρογόνο; Η επανάσταση του υδρογόνου, η ελεύθερη ενέργεια και η απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και την καπιταλιστική βαρβαρότητα", Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2013.
- "Η άμεση Δημοκρατία στον 21ο αιώνα. Αναζήτηση της ουσίας πέρα από μύθους και ιδεολογήματα", (επιμέλεια και συμμετοχή), Νησίδες, Θεσσαλονίκη 2013.
- "Θεός και Κεφάλαιο. Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας", Κουκκίδα, Αθήνα 2015.
- "Η γέννηση και ο θάνατος της ατομικής ιδιοκτησίας. Η ατομική ιδιοκτησία ως μήτρα βίας, εξουσίας, ανισότητας, εγκληματικότητας, σκοταδισμού και ανηθικότητας", Κουκκίδα, Αθήνα 2017.
http://keimenakostalampou.blogspot.com/2015/05/blog-post.html