Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο
ISBN:
9789606201868
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Όμορφη, έξυπνη και πλούσια η Έμμα Γούντχαουζ είναι απόλυτα ευχαριστημένη από τον εαυτό της και τη ζωή της. Δεν βλέπει κανένα λόγο να ερωτευτεί και να παντρευτεί -ωστόσο τρελαίνεται να κάνει προξενιά για τους άλλους. Παρά τις συμβουλές του καλού της φίλου, του κυρίου Νάιτλι, δεν εννοεί να σταματήσει Και τώρα έχει βάλει σκοπό να βρει το ιδανικό ταίρι για τη φίλη της τη Χάριετ.
Τα πράγματα, όμως, δεν πηγαίνουν όπως τα σχεδιάζει. Έτσι αρχίζει ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι ερώτων, παρεξηγήσεων και αναπάντεχων εξελίξεων. Και καθώς η Έμμα προσπαθεί ακόμη να κανονίσει την ευτυχία των άλλων, της διαφεύγει το πιο σημαντικό απ΄ όλα: κάπου δίπλα της υπάρχει μια αγάπη για την ίδια -αρκεί ν΄ ανοίξει εγκαίρως τα μάπα της και να τη δει...
Μια ακαταμάχητη, γεμάτη ζωντάνια ηρωίδα σε μια λεπτή κωμωδία για τον έρωτα και το γάμο -ίσως το πιο σπινθηροβόλο απ΄ όλα τα έργα της αξεπέραστης Τζέιν Όστιν.
Η Τζέιν Ώστιν γεννήθηκε το 1775 στο Στίβεντον του Χαμσάιρ, και ήταν η έβδομη από τα οχτώ παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της, ο αιδεσιμότατος Τζορτζ Ώστιν, ήταν πολυμαθής και καλλιεργημένος, και η Τζέιν μορφώθηκε κυρίως στο σπίτι. Διάβαζε ασταμάτητα από παιδί, ιδιαίτερα τα έργα του Φίλντινγκ, του Στερν, του Ρίτσαρντσον και του Σκοτ. Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. ΄Εγραψε το "Αγάπη και φιλία" όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών. Ακολούθησε η "Ιστορία της Αγγλίας" στα δεκάξι και το "Μια συλλογή επιστολών" στα δεκαεπτά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, το 1805, αυτή και η μητέρα της μετακόμισαν στο Σαουθάμπτον, για να εγκατασταθούν τελικά στο Τσότον του Χαμσάιρ το 1809, όπου και έγραψε τα μεγαλύτερα μυθιστορήματά της. Αν και η ίδια έζησε μια πολύ ήσυχη ζωή -δεν παντρεύτηκε ποτέ και σπάνια έβγαινε από το σπίτι- τα έργα της δείχνουν την εκπληκτική της παρατηρητικότητα. Μόνο τέσσερα μυθιστορήματα εκδόθηκαν όσο ζούσε "Λογική και ευαισθησία" (1811), "Περηφάνια και προκατάληψη" (1813), "Μάνσφιλντ Παρκ" (1814) και "Έμμα" (1816) -και όλα εκδόθηκαν ανώνυμα. Σε μια σπάνια έξοδό της από το σπίτι αρρώστησε και πέθανε από τη νόσο του Άντισον το 1817. Δύο ακόμη μυθιστορήματα, το "Πειθώ" και το "Νορθάνγκερ Άμπει" εκδόθηκαν μετά το θάνατό της, το 1818. Το "Σάντιτον", το μυθιστόρημα που έγραφε όταν πέθανε, εκδόθηκε το 1925.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα