Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας
Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη
ISBN:
9789602219461
Κατηγορίες:
Έτος κυκλοφορίας
Εκδότης
Η Μαρία Στρατηγάκη είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει οικονομικά και κοινωνιολογία στην Ελλάδα και τη Γαλλία.Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα θέματα φύλου και κοινωνικής πολιτικής και στις δημόσιες πολιτικές για την ισότητα των φύλων. Εργάστηκε στη Μονάδα Ίσων Ευκαιριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1991-1999) και ως Γενική Διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (1999-2002). Είναι επιστημονική υπεύθυνη του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος EQUAPOL, για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές σε οκτώ χώρες, και συμμετέχει σε διακρατικά ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΕ.Κ.ΜΟ.ΚΟ.Π.)
Η Ντίνα Βαΐου είναι καθηγήτρια στον Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας του ΕΜΠ. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα, οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι εισηγήσεις σε συνέδρια περιλαμβάνουν: τη φεμινιστική κριτική της μελέτης της πόλης, τα μεταβαλλόμενα χαρακτηριστικά των τοπικών αγορών εργασίας, με έμφαση στις λειτουργίες του άτυπου τομέα, τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στις πόλεις της νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα της μετανάστευσης γυναικών. Μέλος της συντακτικής επιτροπής των περιοδικών European Planning Studies, European Journal of Women΄s Studies, Social and Cultural Geography, Γεωγραφίες.
Η Γεωργία Πετράκη γεννήθηκε στην Κρήτη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα (ΑΣΟΕΕ) και Κοινωνικές Επιστήμες στο Παρίσι (Ecole Pratique das Hautes Etudes) με υποτροφία από το γαλλικό κράτος. Ανακηρύχθηκε διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris 7 και η διατριβή της εκδόθηκε (2002, εκδ. Gutenberg) με τίτλο "Από το χωράφι στο εργοστάσιο: Η διαμόρφωση του βιομηχανικού προλεταριάτου στο σύγχρονο Λαύριο". Έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και έχει εκδώσει (1996, ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) το βιβλίο "Κοινωνικοί συσχετισμοί και εργοδοτικές πολιτικές διαχείρισης και ελέγχου της εργασίας (1950-1993)". Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα κοινωνιολογίας της εργασίας. Ενδιαφέρεται να κατανοήσει τη μεταβολή των κοινωνικών σχέσεων, τις σύγχρονες μορφές κυριαρχίας και εκμετάλλευσης, αλλά και τις μορφές αντίστασης σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.